WSJ: Η Ελλάδα μπλόκαρε τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της ιρανικής Bank Sederat

Δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι η Ελλάδα μπλόκαρε τον περασμένο μήνα την ανανέωση των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της τράπεζας Saderat του Ιράν, την οποία οι ΗΠΑ κατηγορούν ότι χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις.

5818ef321dc524dc2a8b4b9b

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους, τονίζει ότι η Αθήνα άσκησε βέτο στην επέκταση των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της τράπεζας, αψηφόντας την πίεση που της ασκήθηκε από την Ουάσιγκτον και από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση άσκησης βέτο ελήφθη από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς η Αθήνα επιχειρεί να χτίσει στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Τεχεράνη.

Η αμερικανική εφημερίδα χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη κίνηση «επικίνδυνη» για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας μέσα στον Νοέμβριο.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου είχε προειδοποιήσει πέρσι ότι κάθε επιχείρηση που έχει συναλλαγές με τη Saderat θα μπορούσε να αποκοπεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…