"Ωρολογιακή βόμβα" για τον προεκλογικό αγώνα η επιμονή Σόιμπλε για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Τι γράφει ο γερμανικός Τ

«Ωρολογιακή βόμβα» για τον προεκλογικό αγώνα χαρακτηρίζει την επιμονή του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα η Die Welt.

57ea8ca51dc52414268b4692

Η γερμανική εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: «O γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε επιμένει στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οικονομική στήριξη της Αθήνας. Αυτό όμως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα».

Υπενθυμίζοντας ότι πριν από δυο περίπου χρόνια η Ελλάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν από την έξοδό της από το ευρώ, ο συντάκτης σημειώνει: «Ορισμένοι διερωτώνται εάν αυτό θα ήταν καλύτερο για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα. Διότι τώρα η ιστορία κινδυνεύει να επαναληφθεί. Πάλι υπάρχουν διαμάχες. Πάλι το θέμα είναι ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει ακόμη να υλοποιήσει η Ελλάδα για να εκταμιεύσει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ESM την επόμενη δόση».

Ο αρθρογράφος αναδεικνύει στη συνέχεια τη βαρύτητα του ζητήματος για την εσωπολιτική κατάσταση της Γερμανίας: «Η απουσία του ΔΝΤ θα μπορούσε να θεωρηθεί “σημαντική αλλαγή” στο τρέχον πρόγραμμα για την οποία η γερμανική Βουλή θα έπρεπε να ξαναψηφίσει. Η συναίνεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU/CSU δεν θα πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή, αφού στο παρελθόν επέμενε στη συμμετοχή του ΔΝΤ. Πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί μια τέτοια αλλαγή πλεύσης. (…)

Στο ερώτημα εάν η επόμενη δόση των ευρωπαίων δανειστών από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης μπορεί να εκταμιευτεί και χωρίς το ΔΝΤ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά με ένα ξεκάθαρο “όχι”».

Και η Süddeutsche Zeitung γράφει για Σόιμπλε

Υπό την τίτλο «Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει» και αναφερόμενη στον Β. Σόιμπλε η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung παρατηρεί: «Στο θέμα της ελληνικής κρίσης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχειρεί να διαλύσει τις εντυπώσεις ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει τελικά στο τρέχον δανειακό πρόγραμμα. ‘Το ΔΝΤ δεν είναι το πρόβλημα’ δήλωσε ο Σόιμπλε μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ την Τρίτη. Κατά βάση όλα έχουν συμφωνηθεί και το ΔΝΤ άφησε να εννοηθεί ότι ‘φυσικά και θα συμμετάσχει’. Σύμφωνα με τον Σόιμπλε εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα το πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για να αποφασίσει το ΔΝΤ τη συμμετοχή του».

Πληροφορίες από DW

Περιστατικό κακοποίησης ζώου στο Ναύπλιο: Συνοδηγός αυτοκινήτου κρατά δεμένο σκύλο που αναγκάζεται να τρέχει (video)

skylos nafplio

Περιστατικό κακοποίησης ζώου στο Ναύπλιο: Συνοδηγός αυτοκινήτου κρατά δεμένο σκύλο που αναγκάζεται να τρέχει (video)

Αυτοκίνητο εν κινήσει με τον σκύλο να τρέχει στο πλάι και τον συνοδηγό να κρατάει…