"Ωραία Λαϊκή Συμμαχία" το άρμα σωτηρίας των γάλλων σοσιαλιστών

Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά Ολάντ καταρρέει δημοκοπικά και αναζητά απεγνωσμένα τρόπους ανάκαμψης εν όψει των προεδρικών εκλογών το 2017.

570f7e1a1dc524534c8b461e

Παρότι αυτό φαντάζει αρκετά δύσκολο, ως λύση φαίνεται πως προκρίνεται η αλλαγή του ονόματος ή για την ακρίβεια η δημιουργία ενός συνασπισμού πολιτικών σχηματισμών κεντροαριστερής και αριστερής υφής. Έτσι ανακοινώθηκε η δημιουργία της «Ωραίας Λαϊκής Συμμαχίας».

Πρόκειται, σύμφωνα με τον πρώτο γραμματέα του κόμματος, Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς για μία συμμαχία, στόχος της οποίας είναι να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση στον υπάρχοντα φιλελευθερισμό.

Πάντως, πολλά γαλλικά δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι, στη χτεσινή παρουσίαση η οποία έγινε από τον γραμματέα του κόμματος και όχι από τον αρχηγό του, ήταν απόντα αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, ακόμη και ο ίδιος ο Φρανσουά Ολάντ.

Ως τώρα η «Ωραία Λαϊκή Συμμαχία» έχει τη στήριξη πενήντα πολιτικών προσωπικοτήτων της Γαλλίας, όπως του Κλοντ Μπαρτολόν, προέδρου της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης , του Εμανουέλ Κος, πρώην επικεφαλής του κόμματος «EELV», της πρώην υπουργού Σίλβια Πινέλ κ.α.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος δεν έκανε κανένα σχόλιο για την δημιουργία της «Ωραίας Λαϊκής Συμμαχίας» γεγονός που εγείρει υποψίες καθώς στις δημοσκοπήσεις , όλο και περισσότεροι Γάλλοι πολίτες του γυρνούν την πλάτη.

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…