Newsroom

Newsroom

Wonka: Νέο trailer για το μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Timothée Chalamet (video)

Ο Timothée Chalamet εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μιούζικαλ, στη μεγάλη οθόνη, με το «Wonka» της Warner Bros.

wonka

Το «Wonka», που αποτελεί μια ιστορία για τα πρώτα βήματα του διάσημου “μυθοπλαστικού” σοκολατοποιού, είναι μια παραγωγή, εν μέρει, της Εταιρείας Roald Dahl, βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», με τον Paul King, των ταινιών του “Paddington” franchise, να βρίσκεται και εδώ, στο σκηνοθετικό “τιμόνι”.

Στο καστ περιλαμβάνονται, επίσης, οι Hugh Grant, Olivia Colman, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Matt Lucas, Rowan Atkinson, Natasha Rothwell, Rufus Jones και Simon Farnaby. Ο τελευταίος συνυπέγραψε, μαζί με τον King, το σενάριο της ταινίας, η οποία επικεντρώνεται σε έναν αισιόδοξο νεαρό Willy Wonka πριν ανοίξει το ασύλληπτο εργοστάσιο σοκολάτας του.

Στο πρωτότυπο φιλμ, «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», του 1971, πρωταγωνιστούσε ο Gene Wilder. Δεκαετίες αργότερα, συγκεκριμένα το 2005, ο Tim Burton παρουσίασε τη δική του κινηματογραφική εκδοχή πάνω στο βιβλίο του Roald Dahl, με τον Johnny Depp ως Wonka.

Ο σκηνοθέτης του νέου μιούζικαλ, Paul King, δήλωσε στο Entertainment Weekly ότι δεν ήθελε να “πει”, εκ νέου, την ίδια ιστορία, δηλώνοντας ότι, αντίθετα, το «Wonka» θα αποτελεί κάτι σαν «συνοδευτικό» της αρχικής εκδοχής του 1971.

«Αυτό που ήθελα είναι, η ταινία μου να αποτελέσει κάτι σαν συνοδευτικό του πρωτότυπου φιλμ. Να φανταστώ τους ήρωες, στο ίδιο σύμπαν, αλλά 25 χρόνια νωρίτερα, αυτή ήταν η αφετηρία της δημιουργικής διαδικασίας. Εν τέλει, όλα δείχνουν πως θα εξελισσόταν σε αυτό το άτομο και θα ίδρυε αυτό το εργοστάσιο», σχολίασε ο King. «Λατρεύω την ιδέα να αφηγηθώ μια ιστορία όπου ο Willy Wonka δεν είναι απλώς αυτός ο μαγικός, αξιοθαύμαστος, εξαιρετικός, εφευρετικός χαρακτήρας, αλλά η συναισθηματική καρδιά της ταινίας».

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο Chalamet επιλέχθηκε χωρίς οντισιόν, και ο ίδιος επαίνεσε τον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό για τις φωνητικές του ικανότητες που θυμίζουν Bing Crosby.

«Διαθέτει τεράστιο εύρος, μεταπηδάει επιδέξια από εντυπωσιακές στιγμές σε εκείνες της πραγματικής και ατόφιας συγκίνησης και μπορεί να τα κάνει όλα», δήλωσε στο Total Film, προσθέτοντας: «Δεν ήθελα να γίνει ένα μιούζικαλ όπου οι άνθρωποι τραγουδούν διαλόγους ο ένας στον άλλο χωρίς κάποιο λόγο. Ένιωσα ότι ήταν περισσότερο σαν μια ταινία με τραγούδια παρά σαν μιούζικαλ».

Το «Wonka» αναμένεται στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2023.

 

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…