Newsroom

Newsroom

Ωμή παρέμβαση Νέας Δημοκρατίας και Αυγενάκη στις επιμελητηριακές εκλογές

Παρότι τα Επιμελητήρια αποτελούσαν πάντα πεδίο μάχης εκτός κομματικών αντιπαραθέσεων, για πρώτη φορά στα χρονικά παρατηρείται έντονη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, να «καπελώσουν» τις εκλογές με αμιγώς κομματικά ψηφοδέλτια.

59fc59671dc524c45b8b45a4 3

Ήδη από την προετοιμασία των ψηφοδελτίων η Νέα Δημοκρατία απαίτησε, στα όρια του πολιτικού «εκβιασμού», την συμμετοχή των δικών της παιδιών στα εκλεκτά ψηφοδέλτια. Έγιναν γνωστά επεισόδια ανάμεσα στις κομματικές οργανώσεις και σε μέλη επιμελητηρίων που εξέφρασαν διάθεση συμμέτοχης σε «εχθρικά» ψηφοδέλτια. Επεισόδια που είχαν την λογική «αν δεν είσαι με τον δικό μας υποψήφιο σε διαγράφουμε από το κόμμα». Κάποιοι χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις πρακτικές αυτές, κάποιοι, ακόμα πιο σκληρά, «χουντικές μεθόδους, παλαιοκομματικές». 

Το βέβαιο είναι ότι τέτοιες πρακτικές δεν έχουν χώρο στα Επιμελητήρια. Δυστυχώς, ο συντονιστής της προσπάθειας αυτής, Λευτέρης Αυγενάκης, με μεθόδους που αποδοκιμάζονται από τα μέλη των επιμελητηρίων, οδηγεί σε ένα ακόμα Βατερλό το κόμμα του, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που δέχονται να ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους στα Επιμελητήρια με βάση κομματικά κριτήρια.

Μάλιστα, αναρωτιούνται πώς αυτοί που ευαγγελίζονται το νέο, επανέρχονται σε κομματικά ψηφοδέλτια σε επαγγελματικές οργανώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με τις κομματικές τους επιδιώξεις. Αναρωτιούνται δε τι κρύβει η ενέργεια αυτή και πώς σκοπεύει να ελέγξει τα επιμελητήρια για τους σκοπούς της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως με την σιωπή τους;

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…