Wall Street Journal: Το ΔΝΤ αμφισβητεί το πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2015

Για αμφισβήτηση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015 από το ΔΝΤ γράφει σήμερα σε άρθρο της η εφημερίδα Wall Street Journal.

5708a1481dc5246d5c8b4bd2

Το Ταμείο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εκφράζει αμφιβολίες ότι το 2015 επιτεύχθηκε στην Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,2-0,4%.

Η Eurostat αναμένεται να επικυρώσει τις εκτιμήσεις της Ελλάδας, ωστόσο το ΔΝΤ πιστεύει ότι η πραγματική εικόνα είναι χειρότερη, διότι το ελληνικό δημόσιο δεν πλήρωσε κάποιες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του, δημιουργώντας πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη. 

Διαφωνία Ε.Ε και ΔΝΤ

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη διαφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος. Η Κομισιόν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018, ενώ το Ταμείο θεωρεί ότι με μέτρα 3% του ΑΕΠ (5,6 δισ. ευρώ) θα επιτευχθεί πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ.

Το ΔΝΤ θέλει οι χώρες της ευρωζώνης να δεχθούν μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ και να προχωρήσουν σε σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η Γερμανία ωστόσο εμφανίζεται μέχρι τώρα απρόθυμη για κάτι τέτοιο.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…