Βυθίζεται σε κρίση η Γαλλία – Εσπευσμένα στο Παρίσι ο Μακρόν λόγω των επεισοδίων (video)

Συνεχίζονται για 4η μέρα οι διαδηλώσεις

μακρόν macron

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πήρε την απόφαση να επιστρέψει άμεσα στο Παρίσι από τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να συμμετάσχει στην υπουργική σύσκεψη για την αντιμετώπιση των επεισοδίων που έχουν πάρει ακραία μορφή. Αποτέλεσμα των χθεσινών εκδηλώσεων βίας, που γνώρισαν σχεδόν όλες οι γαλλικές πόλεις, ήταν ο τραυματισμός περίπου 250 αστυνομικών και οι προσαγωγές περίπου 670 ατόμων νεαρής κυρίως ηλικίας. Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Γαλλία αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών είναι νεαροί ηλικιών 14 με 19, περίπου στην ηλικία του Ναέλ που έχασε τη ζωή του από τα «πυρά» αστυνομικού.

Οι συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές έχει φτάσει σε ένα πολύ οριακό σημείο με τις καταστροφές που έχουν προκληθεί να είναι πρωτόγνωρες για τη Γαλλία, ενώ η κατάσταση δεν φαίνεται να εκτονώνεται σύντομα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καταστραφεί περίπου 500 κτίρια και 2.000 αυτοκίνητα. Ο γαλλικός οργανισμός αστικών συγκοινωνιών δήλωσε πως σήμερα δεν θα εξυπηρετηθούν 20 γραμμές λόγω πυρπόλησης των λεωφορείων.

Στο Παρίσι σημειώθηκαν επιθέσεις κατά καταστημάτων ρούχων αλλά και τροφίμων. Ο δήμαρχος της πόλης Ντενέν που βρίσκεται στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο δήλωσε ότι τα τρία τέταρτα της πόλης έχουν καταστραφεί.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπετ Μπορν που από το πρωί συμμετέχει σε αλλεπάλληλες διεργασίες προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση, δήλωσε ότι οι χθεσινές εκδηλώσεις βίας είναι ασυγχώρητες. Σκληρές είναι και οι πιέσεις που δέχεται από πολιτικά κομμάτια κυρίως του ακροδεξιού χώρου προκειμένου να κηρυχθούν πολλές περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ληφθούν μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…