Newsroom

Newsroom

«Βροχή» ρουκετών από τη Γάζα προς το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός κάνει λόγο για διείσδυση "απροσδιόριστου αριθμού τρομοκρατών" από τη Λωρίδα της Γάζας

γαζα

Ανεβαίνει και πάλι επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους μετά την ομοβροντία με χιλιάδες ρουκέτες από τη Γάζα και τη διείσδυση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ. 

Παλαιστίνιοι ένοπλοι διείσδυσαν σε περιοχές του νότιου Ισραήλ ανάμεσά τους και η πόλη Σντερότ με τα ισραηλινά μέσα να αναφέρουν ότι υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις με το στρατό καθώς και ότι έχει καταληφθεί αστυνομικό τμήμα.

Μία Ισραηλινή σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων είχαν αναπτυχθεί σε περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας ενώ σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικού στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων.

Σύμφωνα με το news18.com δύο Ισραηλινοί στρατιώτες απήχθησαν από τη Χαμάς και 10 έχασαν τη ζωή τους στην ανταλλαγή πυρών.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ που χτυπά στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τι δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε όλα τα εγκλήματα της κατοχής (Ισραήλ), ο χρόνος για την ανεξέλεγκτη δράση τους χωρίς να λογοδοτούν έχει τελειώσει. Ανακοινώνουμε την Επιχείρηση η πλημμύρα του Αλ Ακτσά και εκτοξεύσαμε, στο πρώτο χτύπημα των 20 λεπτών, περισσότερες από 5.000 ρουκέτες».

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…