Newsroom

Newsroom

Βρέθηκε ο 11χρονος Διονύσης που αναζητούταν

Σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο βρέθηκε ο 11χρονος Διουνύσης που είχε εξαφανιστεί από το νοσοκομείο Παίδων όπου φιλοξενούταν.

1 2397

Σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο βρέθηκε ο 11χρονος Διουνύσης που είχε εξαφανιστεί από το νοσοκομείο Παίδων όπου φιλοξενούταν.

Δόθηκε έτσι αίσιο τέλος στην έρευνα που είχε ξεκινήσει η αστυνομία και το Χαμόγελο του παιδιού.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας το παιδί πήρε από το νοσοκομείο ζευγάρι συγγενών του, που είχε επισκεφτεί τον μικρό Διονύση στο Παίδων. 

Μετά τον εντοπισμό του, το παιδί αλλά και ένα ζευγάρι, οδηγείται στο τμήμα Ανηλίκων.

Να θυμίσουμε πως ο μικρός Διονύσης βρισκόταν σε δύσκολη ψυχοκοινωνική κατάσταση, καθώς όπως ανέφεραν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 11χρονος, στις 4 Αυγούστου, σε πρόχειρο καταυλισμό Τσιγγάνων στη Γαστούνη όπου διέμενε με τον παππού και τη γιαγιά, μπήκε στο αυτοκίνητο του θείου του και όπως περιεργαζόταν το εσωτερικό του λύθηκε το χειρόφρενο με συνέπεια το αγροτικό ακυβέρνητο να τσουλήσει και να καταλήξει να ακινητοποιηθεί δίπλα από μια καφετέρια.

Εξω απ’ αυτήν έπαιζε η μόλις 14 μηνών ξαδέλφη του 11χρονου, την οποία το όχημα παρέσυρε και σκότωσε ακαριαία. 

Ακολούθως, λόγω της ηλικίας του παιδιού, των ειδικών κοινωνικών συνθηκών στις οποίες ζούσε και υπό τον φόβο βεντέτας μεταξύ των οικογενειών των Αθίγγανων, διατάχθηκε η αποστολή του στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» για ψυχολογική υποστήριξη. Ο 11χρονος μεταφέρθηκε ασυνόδευτος στην Αθήνα και παρέμεινε στο νοσοκομείο ώς τις 30 Αυγούστου.