Βρετανία: Τέλος η συζήτηση για τα Γλυπτά – «Ανήκουν σε εμάς, δεν τα επιστρέφουμε!» (video)

Μιλώντας στο BBC η βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση περί επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα - Δείτε την προκλητική δήλωση της Μισέλ Ντόνελαν

γλυπτα

Προκλητική εμφανίστηκε η υπουργός πολιτισμού της Βρετανίας Μισέλ Ντόνελαν, αποκλείοντας με έντονο τρόπο κάθε συζήτηση περί επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, είτε μόνιμα, είτε με τη μορφή δανείου.

Η κ. Ντόνελαν, τόνισε εμφατικά ότι η αποστολή τους θα «άνοιγε τον ασκό του Αιόλου» και θα ήταν ένας «επικίνδυνος δρόμος«, αφού θα προκαλούσε αντιπαράθεση και για τα υπόλοιπα εκθέματα του Βρετανικού Μουσείου, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της ότι «τα γλυπτά ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι και εκείνος συμφωνεί με τη θέση της και ότι ποτέ δεν είχε την πρόθεση να επιστρέψει τα Γλυπτά, ούτε καν με τη μορφή 100ετούς δανείου.

«Η άποψή του για το ζήτημα έχει παρερμηνευθεί και απεικονίζεται λανθασμένα».

«Δεν πρόκειται να στείλει πίσω τα Γλυπτά. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή του. Δεν έχει καμία επιθυμία να το κάνει. Έχει επίσης συζητηθεί η ιδέα ενός δανείου 100 ετών, κάτι που σίγουρα δεν είναι αυτό που σχεδιάζει. Θα συμφωνούσε μαζί μου, ότι δεν πρέπει να τα στέλνουμε πίσω και στην πραγματικότητα ανήκουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα φροντίζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, από όταν αποκτήσαμε την πρόσβαση», δήλωσε η υπουργός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δηλώσεις έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου της δήλωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και ότι αν επανεκλεγεί ευελπιστεί να κατορθώσει την επανένωση των γλυπτών.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…