Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης

Η παραίτηση του Τζένρικ μετά τη δημοσίευση της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης για να σταλούν μετανάστες στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής αυξάνει την πίεση στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ

μεταναστευση

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να θέτει τα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα πάνω από τις άκρως αμφισβητούμενες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Τζένρικ στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, την οποία ανάρτησε και στο X.

 

Ακόμα, ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε το εξής: «Δεν είμαι σε θέση να υποβάλω το προτεινόμενο νομοσχέδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς δεν πιστεύω ότι μας παρέχει τις καλύτερες πιθανές πιθανότητες επιτυχίας. Με μεγάλη μου λύπη έγραψα στον πρωθυπουργό για να του υποβάλω την παραίτησή μου από υπουργός Μετανάστευσης. Δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση μου καθώς διαφωνώ βαθύτατα με την κατεύθυνση της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Το νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο την Πέμπτη (07/12), θα επιτρέπει να χαρακτηριστεί η Ρουάντα ως «ασφαλής χώρα» για την αποστολή αιτούντων άσυλο που φθάνουν παράνομα στο βρετανικό έδαφος και αφού το βρετανικό ανώτατο δικαστήριο έκρινε παράνομο το σχέδιο απέλασης που είχε καταρτίσει το Λονδίνο. Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο Ρόμπερτ Τζένρικ απουσίαζε, αργά το απόγευμα της Τετάρτης (06/12), όταν ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, παρουσίασε το νομοσχέδιο στους βουλευτές.

Μαρία Καρυστιανού: Σοβαρές καταγγελίες από τον νομικό της εκπρόσωπο – «Αρνούνται να της δώσουν τους ιατροδικαστικούς φακέλους για τα Τέμπη»

tempi karistinou 1024x682 1

Μαρία Καρυστιανού: Σοβαρές καταγγελίες από τον νομικό της εκπρόσωπο – «Αρνούνται να της δώσουν τους ιατροδικαστικούς φακέλους για τα Τέμπη»

Σοβαρές αποκαλύψεις από τον εκπρόσωπο της Μαρίας Καρυστιανού

Ντόναλντ Τραμπ: Ο ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το διάταγμα που στερεί την υπηκοότητα από τα παιδιά μεταναστών

AP24295721917787

Ντόναλντ Τραμπ: Ο ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το διάταγμα που στερεί την υπηκοότητα από τα παιδιά μεταναστών

«Πρόκειται για μια κατάφωρα αντισυνταγματική εντολή», ανέφερε ο δικαστής

Πες το ψέματα: Ζήτησαν συγγνώμη οι οργανωτές της παράστασης – Ολόκληρη η ανακοίνωση τους

Καταγραφή 43

Πες το ψέματα: Ζήτησαν συγγνώμη οι οργανωτές της παράστασης – Ολόκληρη η ανακοίνωση τους

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση οι κωμικοί που οργάνωσαν την παράσταση θέλησαν να ζητήσουν συγγνώμη για…