Newsroom

Newsroom

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντόμινικ Ράαμπ μετά από καταγγελίες για bullying

Η παραίτηση ήρθε μετά από έρευνα για καταγγελίες περί εκφοβισμού.

AP23111328190802

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ παραιτήθηκε την Παρασκευή, μετά από έρευνα για καταγγελίες περί εκφοβισμού.

Σύμφωνα με το CNBC, σε επιστολή που απευθύνεται στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ και δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ράαμπ αναφέρει ότι «ζήτησε την έρευνα και δεσμεύτηκε να παραιτηθεί, αν αυτή προέβαινε σε οποιοδήποτε εύρημα για εκφοβισμό. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κρατήσω τον λόγο μου».

AP23110414629510
FILE – Britain’s Deputy Prime Minister Dominic Raab leaves 10 Downing Street in London, Wednesday, March 23, 2022. A spokesperson says U.K. Prime Minister Rishi Sunak is reviewing a report about whether his top deputy bullied civil servants. (AP Photo/Alastair Grant, File)

Ο ίδιος δήλωσε ότι η έρευνα απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του, εκτός από δύο, οι οποίοι, όπως σημείωσε, είναι «ελαττωματικοί και δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο για την άσκηση καλής διακυβέρνησης».

Όπως μεταδίδει το BBC, η πεντάμηνη έρευνα που διεξήχθη για το θέμα, από τον ανώτερο δικηγόρο, Άνταμ Τόλεϊ, συγκροτήθηκε από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ μετά από καταγγελίες για τη συμπεριφορά του κ. Ράαμπ ως υπουργού.

Σε επιστολή του προς τον κ. Σουνάκ, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί εάν η έρευνα «καταλήξει σε οποιοδήποτε εύρημα για εκφοβισμό οποιασδήποτε μορφής».

Η παραίτηση του κ. Ράαμπ – ενός από τους βασικούς υποστηρικτές του Ρίσι Σουνάκ κατά τη διάρκεια της κούρσας για την ηγεσία των Συντηρητικών πέρυσι – σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να διορίσει νέο υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τόλεϊ διερευνούσε οκτώ καταγγελίες για εκφοβισμό εναντίον του κ. Ράαμπ, ο οποίος διορίστηκε αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι καταγγελίες για εκφοβισμό αφορούν τις προηγούμενες περιόδους του κ. Ράαμπ ως υπουργού Δικαιοσύνης και υπουργού Εξωτερικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς και την περίοδο που ήταν υπουργός Brexit υπό την Τερέζα Μέι.

Ο κ. Σουνάκ δέχθηκε πιέσεις να εξηγήσει τι γνώριζε για τις καταγγελίες πριν επαναδιορίσει τον κ. Ράαμπ ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό