Βρετανία: Καταδίκη εφήβου που σχεδίαζε τον αποκεφαλισμό στρατιώτη

[…]

uk terro

Δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε σήμερα ένοχο έναν έφηβο με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να αποκεφαλίσει έναν στρατιώτη στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο νεαρός θα εκτελούσε τον στρατιώτη επηρεασμένος από τη δολοφονία ενός βετεράνου του πολέμου στο Αφγανιστάν από δύο ισλαμιστές ένα χρόνο πριν στο Λονδίνο.

Ο 19χρονος Μουσουλμάνος Μπρουσθχόμ Ζιαμανί συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο να μεταφέρει ένα μαχαίρι 30 εκατοστών και ένα σφυρί, τυλιγμένα σε μια μαύρη ισλαμική σημαία. Το δικαστήριο τον καταδίκασε με το αιτιολογικό της προετοιμασίας τρομοκρατικών πράξεων ενώ η ποινή που θα του επιβληθεί θα ανακοινωθεί στις 20 Μαρτίου.

Ο νεαρός είχε κατοπτεύσει την περιοχή ενός κέντρου εκπαίδευσης δοκίμων και ήταν καθ’ οδόν προς το στρατόπεδο όταν συνελήφθη. Ειπώθηκε δε ότι ο Ζιαμανί είχε ταχθεί υπέρ του Μάικλ Αντεμπολάτζο, του ενός εκ των δυο εξτρεμιστών που σκότωσαν τον στρατιώτη Λι Ρίγκμπι κοντά σε ένα στρατόπεδο νότια του Λονδίνου, το 2013.

Ο Ζιαμανί είχε αναρτήσει απειλητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ φέρεται να είπε σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ανάκρισης ότι θα έβλαπτε και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, αν είχε την ευκαιρία. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…