Newsroom

Newsroom

Βραζιλία: Βίαια επεισόδια στην πορεία των εκπαιδευτικών

Σε πεδίο μάχης εξελίχθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών στη Βραζιλία καθώς σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα…

Σε πεδίο μάχης εξελίχθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών στη Βραζιλία καθώς σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 50.000 χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο για να σταθούν αλληλέγγυοι στην απεργία των εκπαιδευτικών πριν ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια.

Νεαροί με κουκούλες επιχείρησαν να εισβάλουν στο δημαρχείο του Ρίο και σε άλλα δημόσια κτίρια, δίνοντας έτσι το έναυσμα στις δυνάμεις καταστολής για εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας.

Τράπεζες, μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και καταστήματα μπήκαν στο στόχαστρο των νεαρών, ενώ για αρκετές ώρες το κέντρο του Ρίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Ένα λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ τα έπιπλα από τις λεηλατημένες τράπεζες χρησιμοποιήθηκαν ως οδοφράγματα.

«H χώρα έχει τα χρήματα για να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ. Πού είναι τα χρήματα για την Παιδεία, την Υγεία και τα υπόλοιπα;», τόνισε η καθηγήτρια Αγγλικών Σιμόνε Ματίας.

Οι εκπαιδευτικοί στη Βραζιλία βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…