Βραζιλία: Μετά τις κανιβαλιστικές δηλώσεις, νέος σάλος με παιδοφιλικές δηλώσεις από τον Μπολσονάρου

Μετά το σάλο που προκάλεσε η άκρως ρατσιστική και...κανιβαλιστική δήλωση του Ζαΐρ Μπολσονάρου ότι «θα έτρωγε έναν Ινδιάνο, χωρίς κανένα πρόβλημα», ο νυν πρόεδρος προχώρησε σε νέες σοκαριστικές δηλώσεις, με τους επικριτές του να τον κατηγορούν για παιδοφιλία.

AP JairBolsonaro

Νέα θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρου σε συνέντευξη σε podcast. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του νυν προέδρου για ανήλικες στη Βενεζουέλα, με τους επικριτές του να τον κατηγορούν για παιδοφιλία.

Υπενθυμίζεται πως πολύ πρόσφατα (7/10), επανακυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο εν έτη του 2016, ο Ζαϊχ Μπολσονάρου είχε προχωρήσει σε άκρως ρατσιστικά αλλά και κανιβαλιστικά σχόλια, λέγοντας πως δεν θα είχε πρόβλημα να φάει ανθρώπινο κρέας (!), και συγκεκριμένα Ινδιάνο.  Η δήλωσή του αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε σάλο στη χώρα του παραμονές των εκλογών. Συγκεκριμένα, «θα έτρωγα έναν Ινδιάνο, κανένα πρόβλημα», κόμπαζε το 2016 ο Μπολσονάρου σε δημοσιογράφο των New York Times περιγράφοντας την επίσκεψή του σε μια κοινότητα αυτοχθόνων της Βραζιλίας, όπου όπως είπε, του δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσει ανθρώπινο κρέας.

Το βίντεο, που είχε μεταδοθεί αρχικά από το δίκτυο του Μπολσονάρου στο YouΤube, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το στρατόπεδο του αντιπάλου του στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, δεν έχασε την ευκαιρία να το αξιοποιήσει με διαφήμιση κατά του απερχόμενου προέδρου.

Παρόλο που ο Μπολσονάρου έχει κατά καιρούς αποθεώσει βασανιστές και έχει ζητήσει να πυροβολήσουν αντιπάλους του…δηλώσεις σαν και αυτές προκαλούν σοκ.

Μετά τις κανιβαλιστικές δηλώσεις, νέος σάλος με παιδοφιλικές δηλώσεις από τον νυν πρόεδρο

Την έντονη (νέα) αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν αναφορές του Ζαΐρ Μπολσονάρουγια συνάντησή του με ανήλικες από τη Βενεζουέλα.

Σε συνέντευξη στο podcast που μεταδόθηκε την Παρασκευή (14/10) από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπολσονάρου αφηγήθηκε ότι σταμάτησε τη μοτοσικλέτα του «σε μια γωνία, έβγαλα το κράνος μου και κοίταξα μερικά όμορφα κορίτσια, τρία ή τέσσερα, 14-15 ετών». Είπε ότι τις ρώτησε αν μπορούσε να μπει στο σπίτι τους.

«Μόλις μπήκε μέσα, είπε ότι βρήκε περίπου 15-20 κορίτσια από τη Βενεζουέλα «να ετοιμάζονται για το Σάββατο. Για ποιο λόγο; Για να βγάλουν τα προς το ζην».

Έκανε τα σχόλια αυτά ενώ συζητούσε για την οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε τον ακροδεξιό πρόεδρο ως «διεφθαρμένο» μετά τα σχόλιά του, λέγοντας ότι άφηναν να εννοηθεί ότι τα κορίτσια, τα οποία περιέγραψε ότι συνάντησε πέρυσι σε μια φτωχή γειτονιά της πρωτεύουσας της Βραζιλίας, είχαν στραφεί στην πορνεία για να επιβιώσουν.

Μετά τα σχόλια της αντιπολίτευσης, ο Μπολσονάρου βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκρούσει τις κατηγορίες περί παιδοφιλίας και ανοχής της παιδικής πορνείας.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής, ο Μπολσονάρου δήλωσε ότι «σοκαρίστηκε» επίσης, όταν έμαθε για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, αναφερόμενος σε πρόσφατα σχόλια που τον περιέγραφαν ως «κανίβαλο», αφού επανήλθε στην επιφάνεια η συνέντευξη του 2016 στους New York Times.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος ηγέτης χαρακτήρισε την τελευταία κριτική ως «πέρα από κάθε όριο».

«Πόσο ασεβές είναι αυτό; Πάντα πολεμούσα την παιδοφιλία. Ήμουν πάντα εναντίον του καθεστώτος της Βενεζουέλας, αντιμετωπίζω με πόνο, με ταλαιπωρία, τις οικογένειες που φεύγουν από τη Βενεζουέλα στη Βραζιλία», είπε.

Ο Μπολσονάρου έχει εντείνει τους φόβους ενόψει των προεδρικών εκλογών ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να γίνει σαν τη Βενεζουέλα, αν κερδίσει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Οι Βραζιλιάνοι πρόκειται να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 30 Οκτωβρίου στον πιο πολωτικό προεκλογικό αγώνα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς τα δύο πολιτικά κόμματα συνεχίζουν να χτυπούν το ένα το άλλο ενόψει της ψηφοφορίας.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…