Newsroom

Newsroom

Το βραβείο του Καρλομάγνου στον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο του Καρλομάγνου, για το «μήνυμα ελπίδας που στέλνει σε μια εποχή κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την Επιτροπή του Βραβείου και την πόλη του 'Ααχεν, στη Γερμανία.

pope fragiskos 0

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο του Καρλομάγνου, για το «μήνυμα ελπίδας που στέλνει σε μια εποχή κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την Επιτροπή του Βραβείου και την πόλη του ‘Ααχεν, στη Γερμανία.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Ποντίφικας επιβραβεύεται για «τα εξαιρετικά μηνύματά του υπέρ της ειρήνης και της κατανόησης, της συμπόνιας, της ανοχής και της αλληλεγγύης». Παράλληλα σημειώνεται ότι αποτελεί τη «φωνή της συνείδησης», η οποία ζητεί να τεθεί ο άνθρωπος στο επίκεντρο και υπενθυμίζει ότι στην Ευρώπη πρέπει να επικρατήσουν ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία και αλληλεγγύη.

Το Βραβείο, το οποίο θα απονεμηθεί στον Πάπα το ερχόμενο έτος στη Ρώμη, έχουν αποσπάσει κατά το παρελθόν μεταξύ άλλων ο Μπιλ Κλίντον, ο Κόνραντ Αντενάουερ και η ‘Αγκελα Μέρκελ, ενώ πέρυσι απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…