Newsroom

Newsroom

Βραβεία Όσκαρ 2024: Απογοητευμένος ο Ryan Gosling για τις υποψηφιότητες – «Δεν υπάρχει Κεν χωρίς Barbie»

"Η δουλειά τους θα έπρεπε να αναγνωριστεί δίπλα στους άλλους αξιόλογους υποψηφίους» είπε ο Ράιαν Γκόσλινγκ".

ed104255 bbae 4d1f 9171 a573c6db285c

Αντιδράσεις αλλά και την απογοήτευση του Ράιαν Γκόσλιγνγκ έχουν προκαλέσει οι υποψηφιότητες των Όσκαρ καθώς αποκλείστηκαν οι Γκρέτα Γκέργουιγκ και Μάργκοτ Ρόμπι για την ταινία Μπάρμπι, ενώ ο ίδιος είναι υποψήφιος στην κατηγορία Β’ Ανδρικού ρόλου για την ταινία.

Η ακαδημία των Όσκαρ φέρεται να σνόμπαρε την σκηνοθέτρια, που σημειωτέον είχε σημειώσει ρεκόρ με την εισπρακτική επιτυχία της Barbie, Γκρέτα Γκέργουιγκ και τη Μάργκοτ Ρόμπι στις μεγάλες κατηγορίες υποψηφιοτήτων για Όσκαρ.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ όταν ρωτήθηκε από το CBS είπε ότι ήταν «τιμή» του που προτάθηκε για το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου στα φετινά Όσκαρ επειδή «απεικόνισε μια πλαστική κούκλα ονόματι Κεν. Αλλά δεν υπάρχει Κεν χωρίς Barbie και δεν υπάρχει ταινία Barbie χωρίς την Γκρέτα Γκέργουιγκ και τη Μάργκοτ Ρόμπι».

«Είναι μεγάλη μου τιμή που μπήκα από τους συναδέλφους μου δίπλα σε τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες σε μια χρονιά με τόσες πολλές σπουδαίες ταινίες» είπε ο κινηματογραφικός Κεν.

Την ίδια στιγμή, ο Καναδός ηθοποιός περιέγραψε την Γκέργουιγκ και την Ρόμπι ως «τους δύο ανθρώπους που είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για αυτήν την ταινία που δημιούργησε ιστορία, με παγκόσμια φήμη. Καμία αναγνώριση δεν θα ήταν δυνατή για κανέναν στην ταινία χωρίς το ταλέντο, το μεράκι και την ιδιοφυΐα τους. Το να πω ότι είμαι απογοητευμένος που δεν είναι υποψήφιες στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, θα ήταν λίγο. Ενάντια σε κάθε λογική, και έχοντας στη διάθεσή τους μόνο μερικές άψυχες, χωρίς πολλά ρούχα και ευτυχώς χωρίς καβάλους, κούκλες, μας έκαναν να γελάσουμε, ράγισαν τις καρδιές μας, ώθησαν την κουλτούρα μας πιο πέρα και δημιούργησαν ιστορία. Η δουλειά τους θα έπρεπε να αναγνωριστεί δίπλα στους άλλους αξιόλογους υποψηφίους» είπε ο Ράιαν Γκόσλινγκ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ήταν «πολύ χαρούμενος» για την ηθοποιό Αμέρικα Φερέρα, η οποία είναι υποψήφια για β’ γυναικείο ρόλο καθώς και για τους άλλους «απίστευτους καλλιτέχνες που συνέβαλαν με τα ταλέντα τους για να γίνει μια τόσο πρωτοποριακή ταινία».

Η ταινία Barbie βέβαια, είναι εκείνη που σημείωσε τις υψηλότερες εισπράξεις του 2023, κερδίζοντας 1,44 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Συνολικά, η ταινία Barbie έλαβε οκτώ υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας. Στις χθεσινές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2024, ηγείται την κούρσα για το χρυσό αγαλματίδιο το Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν, που λίγο έλειψε να αγγίξει το ρεκόρ με 13 υποψηφιότητες ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Λάνθιμος με το Poor Things, και 11 υποψηφιότητες.

Η 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο Λος Άντζελες

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…