Βραβεία BAFTA: Νικήτρια η Έμα Στόουν και το Oppenheimer

Στο Λονδίνο βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου κινηματογράφου για τα ετήσια κινηματογραφικά βραβεία BAFTA, με την ταινία «Oppenheimer», μία από τις πιο επιτυχημένες του 2023, να ηγείται των υποψηφιοτήτων των κορυφαίων βρετανικών διακρίσεων όσων αφορά την 7η Τέχνη.

Screenshot 2024 02 18 233508

Το τρίωρο έπος που αφηγείται την ιστορία του πατέρα της ατομικής βόμβας προσήλθε στη λαμπερή βραδιά με 13 υποψηφιότητες και ηγήθηκε των πρώτων βραβεύσεων, αποσπώντας τα βραβεία καλύτερου μοντάζ και φωτογραφίας, καθώς και το βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Μέχρι το τέλος της βραδιάς, η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν απέσπασε συνολικά επτά βραβεία, ανάμεσα στα οποία και το βραβείο σκηνοθεσίας μετά από μια μακρά πορεία του σκηνοθέτη κι έπειτα από πολλές εμπορικές επιτυχίες όπως το «Inception» και το «The Dark Knight».

Επιπλέον, ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Κίλιαν Μέρφι, που υποδύθηκε τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό και «πατέρα της ατομικής βόμβας», κέρδισε το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του. Το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου απέσπασε το φαβορί της κατηγορίας Εμα Στόουν για την ερμηνεία της στην ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Emma Stone BAFTA Leading Actress winner for Poor Things press conference

Βόρεια Μακεδονία: Θρίαμβος της δεξιάς, καταποντίστηκε το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

Βόρεια Μακεδονία: Θρίαμβος της δεξιάς, καταποντίστηκε το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

Το απερχόμενο SDSM λαμβάνει ποσοστό μόλις 15% και εξασφαλίζει 19 έδρες - Ποσοστό 43% για…

Άμστερνταμ: Άγρια καταστολή και δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων (video)

Άμστερνταμ: Άγρια καταστολή και δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων (video)

Εκατοντάδες υποστηρικτές των φοιτητών φώναζαν συνθήματα όπως «Ντροπή σας», «Ελεύθερη Παλαιστίνη», «Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ», «Σταματήστε…