Newsroom

Newsroom

Βουτιά 40% στην αγορά της Ξάνθης την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων

Δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά. Βουτιά που άγγιξε ακόμη και το 40% καταγράφεται την αγορά της Ξάνθης την περίοδο των…

ekptoseis 2

Δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά.
Βουτιά που άγγιξε ακόμη και το 40% καταγράφεται την αγορά της Ξάνθης την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, η αυλαία των οποίων έπεσε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. 

Το κάθε πέρσι και καλύτερα φαίνεται πως βρίσκει πλήρη εφαρμογή την περίπτωση της Ξάνθης, αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως πανελλαδικά η μείωση του τζίρου κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 19% τη στιγμή που η πτώση στην Ξάνθη αγγίζει διπλάσιο ποσοστό. 

Η φθίνουσα πορεία του λιανικού εμπορίου όπως είναι φυσικό εξωθεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σε αφανισμό, γεγονός που αποτυπώνεται και σε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης από τα οποία προκύπτει πως κάθε μέρα κατεβάζει ρολά τουλάχιστον μια επιχείρηση στην περιοχή. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται πως μόνο τους δυο τελευταίους μήνες διεγράφησαν από το μητρώο του ΕΒΕ πάνω από 60 επιχειρήσεις. 

“Η μεσοσταθμική μείωση της αγοραστικής κίνησης σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2013 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος), κυμαίνεται στα επίπεδα περίπου του 20% (19,2%), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο εκτιμώμενος τζίρος για την τρέχουσα εκπτωτική περίοδο θα διαμορφωθεί σε ένα επίπεδο χαμηλότερο των 5 δισ. ευρώ, περίπου στα 4,7 δισ.” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ. 

Μικρή ή ανύπαρκτα θετική χαρακτηρίζει, στην ίδια έρευνα, το 83,7% την επίδραση που επέφερε το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, στην τόνωση της καταναλωτικής δαπάνης.

Το ύψος των εκπτώσεων, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων (90,3%) προέβη σε γενναίες μειώσεις τιμών που ξεκινούσαν από το 40% και στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το 50%. Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου 6 στους 10 εμπόρους (59,7%) δείχνουν ως καλύτερη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων το διάστημα από 15/1 έως 31/1 και το 25,4% την περίοδο από 1/2 έως 15/2, μία σημαντική παράμετρος η οποία καταδεικνύει την κάμψη της αγοραστικής κίνησης στα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η μείωση της αγοραστικής κίνησης στις χειμερινές εκπτώσεις σε πόλεις της ΑΜΘ καταγράφεται ως εξής: 
ΞΑΝΘΗΣ
-31% έως -40%
ΚΑΒΑΛΑΣ
-11% έως -20%
 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
-11% έως -20%
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
   0% έως -10%
thrakitoday.com

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…