Κόντρα στη Βουλή με αφορμή τη Χρυσή Αυγή

Συνεχίζεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης. Στο Προεδρείο βρίσκεται ο Απόστολος Κακλαμάνης.

konstantopoulou 14

Συνεχίζεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης. Στο Προεδρείο βρίσκεται ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με κόντρα το πρωί, μεταξύ των κυβερνητικών εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την απουσία των βουλευτών της ΝΔ από την ολομέλεια ώστε να παρευρεθούν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή στις εξαγγελίες της παρά τις όποιες πιέσεις υπάρχουν από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας.

Νωρίτερα, και όταν στο προεδρείο βρισκόταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημιουργήθηκε έντονη κόντρα και αντιπαράθεση μεταξύ της και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής απέσυρε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, μετά τη θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θεώρησαν ότι υιοθετεί σχετική πρόταση της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι Χρυσή Αυγή κατέθεσε την Τρίτη αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου ο Εισαγγελέας των φυλακών να «υποχρεωθεί» να δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της. Όμως ούτε και σήμερα ο Εισαγγελέας έδωσε άδεια στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μη συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των αιτούντων Βουλευτών (που πρέπει να είναι 15).

Η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε η ίδια την πρόταση για ονομαστική, αξιοποιώντας σχετική πρόνοια του Κανονισμού (άρθρο 72 παρ. 1, εδάφιο 3) που ορίζει ότι η συνεδρίαση διακόπτεται και διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών ή αν «η πρόταση προέρχεται από τον Πρόεδρο».

Τελικώς, η ονομαστική ψηφοφορία αποσύρθηκε και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τα κόμματα ζητούν να διεξαχθεί από την αρχή η ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…