Το vouliwatch καταγγέλει την διαδικασία για την ψηφοφορία της αναθεώρησης του Συντάγματος

Το vouliwatch καταγγέλει, ότι τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για την συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα την καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 5, παρ.2 για την κατοχύρωση της απόλυτης προστασίας της ζωής, φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν έγιναν με διαφανείς όρους. 

4963452

Όπως έγινε γνωστό, η αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου καταψηφίστηκε με 170 όχι, 7 παρών και 120 υπέρ. 

Το vouliwatch καταγγέλει ότι αν και αναζητά τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας, δεν έχει βρει την αναλυτική λίστα με τα ονόματα των βουλευτών και πως αυτοί ψήφισαν γιατί το προεδρείο της Βουλής αποφάσισε να διεξαχθεί η ψηφοφορία όχι ηλεκτρονικά, οπότε και τα αποτελέσματα θα ήταν άμεσα διαθέσιμα, αλλά με τον παραδοσιακό τρόπο, κάτι που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα μεταγραφούν αναλυτικά σε ένα μήνα, όταν πλέον οι αντιδράσεις από την καταψήφιση αυτού και άλλων άρθρων θα έχουν ξεχαστεί!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το vouliwatch:

«Το προεδρείο της Βουλής δήλωσε ότι αποφάσισε να παρακάμψει το ηλεκτρονικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο για τις ψηφοφορίες για να διεξαχθεί η ψηφοφορία «παραδοσιακά» και να διατηρήσει με τον αυτόν τον τρόπο το κύρος της διαδικασίας.

Οι δημοσιογράφοι του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ είχαν πρόσβαση στο ντοσιέ με τα αποτελέσματα για μία ώρα, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αντίγραφα. Η Βουλή θα τα δημοσιοποιήσει επίσημα και θα είναι στη διάθεση του κοινού σε 30 περίπου μέρες, όταν και θα έχει κοπάσει – ξεχαστεί η επικοινωνιακή αντιπαράθεση γύρω από αυτό ή και άλλα άρθρα της αναθεώρησης.

Εν έτει 2019, με δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που εξάγει άμεσα τα ονομαστικά αποτελέσματα, η Ελληνική Βουλή αποφάσισε να διεξάγει την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του κορυφαίου νόμου της χώρας «παραδοσιακά» και με σκόπιμη αδιαφάνεια ή έστω αργοπορία της διαφάνειας και ενημέρωσης του κοινού! Οι κρίσεις δικές σας.»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…