Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα που η κυβέρνηση τόσο καιρό προσπαθεί να συγκαλύψει, με μια δική του προσωπική τραγωδία.

akis skertsos

Αίσθηση προκάλεσε το επίπεδο λαϊκισμού στο οποίο υπέπεσε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος κατά τη σημερινή (28/03) συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο Υπουργός Επικρατείας, μίλησε για το πόσο κατανοεί τον πόνο της απώλειας συγγενούς σε νεαρή ηλικία, δείχνοντας μία φωτογραφία από το παρελθόν, με τη μητέρα του και τον αδικοχαμένο αδερφό του, τον οποίο «έχασε» η οικογένεια σε τροχαίο δυστύχημα.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εκβιάσει τη λαϊκή συμπόνοια και να κερδίσει συμπάθειες, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα -που η κυβέρνηση τόσο καιρό προσπαθεί να συγκαλύψει- με τα τροχαία δυστυχήματα. Ανέφερε μάλιστα ότι είναι σκοπός της ζωής του να μην υπάρχουν τέτοια δυστυχήματα, καθώς εκείνος έζησε το δράμα στη ζωή του. Όπως τόνισε, τον προσβάλλει να τον κατηγορούν για συγκάλυψη.

«Όλοι νιώσαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς μέσα στο τρένο. Οι δικοί μας άνθρωποι, τα παιδιά μας», επεσήμανε ο κ. Σκέρτσος μεταξύ άλλων.

Αναντίρρητα, συμπονούμε τον κύριο Σκέρτσο για την απώλεια που βίωσε, όταν έχασε αγαπημένο μέλος της οικογένειάς του σε τροχαίο δυστύχημα. Αποτελεί ωστόσο μια περίπτωση που καμιά σχέση δεν έχει με την υπόθεση των Τεμπών.

Σε αυτή την υπόθεση, έχουμε ένα πολλαπλό έγκλημα. Εγκληματική αποτυχία της κυβέρνησης με το επίπεδο ασφαλείς στα τρένα, αποποίηση ευθυνών και προσπάθειες συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν στο μοιραίο βράδυ, με αποκορύφωμα τις αποκαλύψεις περί μπαζώματος και μονταζιέρας.

Επίσης, ο κύριος Σκέρτσος παρέλειψε να αναφέρει ότι τυχαίνει να ανήκει στην αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας και πως μάλλον τα δικά του παιδιά δεν θα χρειαστεί να πάρουν ποτέ «μοιραία τρένα» στα οποία όπως ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε άλλωστε ομολογήσει με τον πιο κυνικό τρόπο: «Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα».

«Θεωρία συνωμοσίας το μπάζωμα»

Μάλιστα, σε μια επαίσχυντη προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ο Άκης Σκέρτσος έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής περί «θεωρίας συνωμοσίας» σε ό,τι αφορά το μπάζωμα -που έχουν δει όλοι- στα Τέμπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα τον κ. Σκέρτσο, το μπάζωμα του χώρου όπου χάθηκαν δεκάδες ζωές και αλλοίωσε δραστικά την περιοχή που θα έπρεπε να ελεγχθεί από τους ερευνητές, είναι «θεωρία συνωμοσίας» και περιλαμβάνεται στα ούτε λίγο ούτε πολύ «δέκα ψεύδη» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η απώλεια δεκάδων ζωών, κατά τον ίδιο, δεν είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητική «αστοχία», η οποία εξισώνεται με τις υποκλοπές της ΕΥΠ και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για «ακτιβισμό και εισπήδηση της ελληνικής Δικαιοσύνης» επειδή προσπαθεί ενεργά να χυθεί φως στο έγκλημα των Τεμπών, ενώ την ίδια στιγμή ισχυριζόταν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προασπίζεται το κράτος Δικαίου.

«Με την αλήθεια και με τη μνήμη ή με τα λαϊκά δικαστήρια, με τις θεωρίες συνωμοσίας, με την οχλοκρατία και με την λήθη;» είπε μεταξύ άλλων χωρίς καμιά αιδώ, ο Άκης Σκέρτσος.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…