Βουλή: Δεν εξέλεξαν αντιπρόεδρο Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας – Άρχισε τις… παγίδες η Κωνσταντοπούλου

Δεν έπιασε η «παγίδα» της Κωνσταντοπούλου.

5923282 1

Δεν κατάφεραν να εκλέξουν αντιπρόεδρο της Βουλής τα ακροδεξιά κόμματα Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, αφού οι προτεινόμενοι δεν κατόρθωσαν να συλλέξουν τις απαιτούμενες ψήφους. Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε τους κανονιστικούς σχολαστικισμούς, οι οποίοι αυτή τη φορά έπεσαν στο κενό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, νέοι αντιπρόεδροι από τη ΝΔ εξελέγησαν οι κ.κ. Πλακιωτάκης, Γεωργαντάς και Μπούρας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, από το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος.

Παράλληλα, οι προτεινόμενοι αντιπρόεδροι κ.κ. Δημητριάδης, Αποστολάκης και Χουρδάκης από τους Σπαρτιάτες, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να εκλεγούν, αφού δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ δεν υπερψήφισε τους προτεινόμενους αντιπροέδρους από Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» για τους προτεινόμενους από Σπαρτιάτες και Νίκη, ενώ κατά συνείδηση ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Δεν έπιασε η «παγίδα» της Κωνσταντοπούλου

Ενώ τα έδρανα της Ολομέλειας άδειασαν εν αναμονή της σχετικής καταμέτρησης μετά τη σχετική ψηφοφορία για τους νέους αντιπροέδρους, κοσμήτορες και γραμματείς του Κοινοβουλίου, η Ζ. Κωνσταντοπούλου και βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας παρέμεναν εντός της Ολομέλειας.

Κατά τις πληροφορίες, η πρόεδρος του όγδοου τη τάξει κόμματος φέρεται να περίμενε να πιάσει στα πράσα την πλειοψηφία, αφού το άρθρο 24 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «η Oλoμέλεια της Boυλής δεν μπoρεί να απoφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων Boυλευτών, η oπoία δεν μπoρεί επίσης να είναι μικρότερη από τo ένα τέταρτo (1/4) τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών». Τουτέστιν, 75 βουλευτές.

Ως εκ τούτου, «γαλάζιοι» βουλευτές επέστρεφαν άρον άρον στην Ολομέλεια για να πιαστεί ο απαιτούμενος αριθμός. Όταν, λοιπόν, ο απαιτούμενος αριθμός πιάστηκε, τότε ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Γι’ αυτό και παρενέβη εκτός μικροφώνου, με τον κ. Τασούλα να την διακόπτει, να διευκρινίζει πως δεν θα κάνουν διάλογο και να κηρύσσει περαιωμένη τη διαδικασία.

Πηγή: documentonews.gr

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…