Βουλή – Δείτε live τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για το νομοσχέδιο συγκάλυψης των υποκλοπών

Ως  ένοχος και απολογούμενος για τις υποκλοπές στη σημερινή συζήτηση για τις υποκλοπές και το νομοσχέδιο συγκάλυψης αυτών θα παρουσιαστεί ο Μητσοτάκης εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

tsipras7

Ξεκίνησε από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής , η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών των πολιτών».

Ήδη από την έναρξη της διαδικασίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του ν/σ για τη λειτουργία της ΕΥΠ, του απορρήτου των επικοινωνιών κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί επί της αρχής του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής μόνο από τη ΝΔ ενώ καταψηφιστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ,πλην της Ελληνικής Λύσης, που επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Όπως είναι αναμενόμενο, το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών που θα πάρουν σήμερα το λόγο.

Δείτε live τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος το κρυφτό για τον ένοχο Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το Documentonews.gr, και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Μητσοτάκης θα έρθει ως  ένοχος και απολογούμενος για τις υποκλοπές στη σημερινή συζήτηση για τις υποκλοπές και το νομοσχέδιο συγκάλυψης αυτών.

Στο μεσοδιάστημα έχει καταρρεύσει πλήρως όλη η επιχειρηματολογία του καταδεικνύοντας ότι ο ίδιος ήταν ο εντολέας, ενορχηστρωτής και υπεύθυνος για τις παρακρατικές μεθόδους υποκλοπών σε βάρος πολιτικών, υπουργών, συνεργατών του, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και ακόμα και της ηγεσίας του Στρατεύματος.

Αναφερόμενες στις αποκαλύψεις του Documento οι ίδιες πηγές εντός του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν με νόημα πως ακόμα και τα ίδια τα θύματα των παρακολουθήσεων δεν έχουν τολμήσει να προσφύγουν νομικά κατά των δημοσιογράφων που έκαναν τις αποκαλύψεις, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να τις απαξιώσουν.

«Καταπέλτης» η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής

«Ράπισμα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνιστά η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν τη συζήτηση στη Βουλή. Ειδικότερα, εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις ενώ όσον αφορά την τριετία που ορίζεται με το νομοσχέδιο ως ο χρόνος μετά τον οποίο μπορεί να ενημερωθεί ο παρακολουθούμενος, επισημαίνει πως δεν φαίνεται συμβατή με την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Δείτε επίσης: Βουλή – Νομοσχέδιο ΕΥΠ: Η ώρα απολογίας του Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις (LIVE)

Η έκθεση – «χαστούκι» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής έρχεται μετά από τα «ραπίσματα» εντός και εκτός συνόρων ενώ τελευταίο «χτύπημα» έρχεται και από το Human Rights Watch που σε νέα έκθεσή του το χαρακτηρίζει «προβληματικό».

 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…