Την άμεση καταδίκη των κομμάτων της Βουλής προκάλεσε αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, προερχόμενου από τους «Σπαρτιάτες», Διονύση Βαλτογιάννη στην περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
“Αν θέλετε να ζήσει ο πρωτογενής τομέας δύο είναι οι λύσεις: Ή παραιτείστε και πάμε σε εκλογές ή κάνετε αυτό που έγινε τον Μάρτιο του 1968. Πλήρης διαγραφή αγροτικών χρεών” είπε από το βήμα της ολομέλειας ο κ. Βαλτογιάννης, κατά τη συζήτηση της πρότασης του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με βουλευτές να διαμαρτύρονται και να επισημαίνουν ότι τότε ήταν εποχή χούντας.
Εκ μέρους της ΝΔ, ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου είπε ότι είναι ντροπή βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να επικαλείται πράξεις της δικτατορίας και έκανε λόγο για “απαράδεκτη στιγμή”, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν τα δέοντα μέτρα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημηήτρης Μάντζος, καταδίκασε απερίφραστα οποιασδήποτε αναφορά στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών, προσθέτοντας πως “τέτοιες δηλώσεις επιστρέφουν το χρόνο και το ρολόι πολλά χρόνια πίσω σε σκοτεινές εποχές, και όλοι μας αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε να μην επανέλθουν ποτέ”.
Τέτοιες αναφορές αποτελούν ντροπή και καταδικάζονται από το σύνολο των κομμάτων, επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας σημειώνοντας ότι “τα έχουμε ζήσει και δεν μπορούμε να τα επαναφέρουμε ακόμα και ως μεμονωμένα περιστατικά”. Τάχθηκε επίσης υπέρ της αναφοράς του περιστατικού στον πρόεδρο της Βουλής και σχετικής δράσης από τη Διάσκεψη των Προέδρων.
“Είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες αναφορές στην μαύρη περίοδο της δικτατορίας. Θα το θέσουμε κι εμείς από την πλευρά μας αύριο στην διάσκεψη των προέδρων”, είπε ο Αλέξανδρος Καζαμίας, εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια