Newsroom

Newsroom

Βουλευτής του ΚΚΕ εξηγεί γιατί στο ΚΚΕ είναι… «κολλημένοι»

«Επειδή στο ΚΚΕ είμαστε κολλημένοι...», σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας

5800796

Ο Γιάννης Γκιόκας έδωσε μια άλλη ερμηνεία στην κριτική που γίνεται στο ΚΚΕ περί «κολλημένων», αναδεικνύοντας την ιδεολογική και πολιτική συνέπεια που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ.

Η νομοθετική ρύθμιση που έρχεται δήθεν για να αντιμετωπίσει τις παραφυάδες της Χρυσής Αυγής, ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με την τροπολογία που προβλέπει μπλόκο στο κόμμα του Η. Κασιδιάρη.

Στη συνέχεια ο Γ. Γκιόκας σημείωσε πως η ρύθμιση αυτή επιδιώκει να ανοίξει γενική συζήτηση περί κομμάτων που εξυπηρετούν ή που δεν εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση και με μια σειρά γενικεύσεις να στεγαστεί η θεωρία των δύο άκρων, που είναι επίσημη πολιτική και κατεύθυνση της ΕΕ.

Ενώ λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ και απαντώντας στα περί κολλημένων ανέφερε:

«Επειδή στο ΚΚΕ «είμαστε κολλημένοι», «δεν δείξαμε καμία ανοχή στη Χρυσή Αυγή», «δεν πήγαμε ποτέ μαζί στα Καστελλόριζα», «δεν συμπράξαμε ποτέ με το ΛΑ.Ο.Σ και τους ΑΝΕΛ», «δεν μπήκαμε ποτέ μαζί σε ψηφοδέλτια με υποψήφιους της Χρυσής Αυγής όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου», «γιατί τα έδρανά μας ήταν άδεια όταν οι υπόλοιπο χειροκρατούσαν τους ναζί του τάγματος Αζόφ».

Τέλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι με τέτοιους είδους διατάξεις δεν πρόκειται να αποσπάσει δηλώσεις νομιμοφροσύνης του ΚΚΕ στη σημερινή σάπια δημοκρατία, που είναι το προσωπείο της στυγνής δικτατορίας του κεφαλαίου.