Βορίδης: "Χρειάζεται ένας Πρόεδρος της Κεντροαριστεράς"

Ποιος να το φανταζόταν ότι ο Μάκης Βορίδης με το γνωστό ακροδεξιό παρελθόν θα πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσωπο…

voridis1

Ποιος να το φανταζόταν ότι ο Μάκης Βορίδης με το γνωστό ακροδεξιό παρελθόν θα πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσωπο της …Κεντροαριστεράς! «Χρειάζεται ένας πρόεδρος της Κεντροαριστεράς για να επιτευχθεί ο σχηματισμός», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, παρότι όπως είπε θα του …άρεσε περισσότερο ένας κεντροδεξιός υποψήφιος…

«Η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μία διαδικασία, την οποία ο συνταγματικός νομοθέτης θέλει συνθετική. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να δει κάποιος ποιες είναι οι δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να συνθέσουν αυτήν την πλειοψηφία. Υπάρχουν ορισμένοι που δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Αν λοιπόν τα βάλει κάποιος κάτω, θα δει ότι απομένει ένας συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι, με τους οποίους μπορεί να συγκροτηθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για εκλογή ΠτΔ», ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο Βήμα Fm και πρόσθεσε:

«Έτσι όπως είναι ο συσχετισμός – παρότι θα ξαναπώ ότι θα μου άρεσε ένας κεντροδεξιός υποψήφιος – μάλλον δείχνει ότι για να επιτευχθεί ένας τέτοιος σχηματισμός, χρειάζεται ένας πρόεδρος της κεντροαριστεράς».

«Οι εκλογές για τον ΠτΔ πρέπει να πάνε, προφανώς, εκεί που πρέπει να πάνε, στις προθεσμίες που πρέπει, οι οποίες είναι «κανονικές». Και αυτές είναι, ως προς το απώτατο όριο για να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής ΠτΔ, η 20η-21η ή 22η Ιανουαρίου. Κάπου εκεί. Θεωρώ λοιπόν ότι η διαδικασία θα πρέπει μεν να είναι εκεί, αλλά πολιτικά το ζήτημα πρέπει να κλείσει νωρίτερα, γιατί θα κλείσει και όλη την πολιτική σπέκουλα και απόπειρα που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση» συμπλήρωσε ο Μάκης Βορίδης.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…