Newsroom

Newsroom

Βόρεια Κορέα: Μπλακ άουτ για εννέα ώρες στο Διαδίκτυο – Αμερικανικά αντίποινα για την επίθεση στη Sony;

Σε αμερικανικά αντίποινα για την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony αποδίδεται πιθανότατα το 9ωρο διαδικτυακό μπλακ άουτ που σημειώθηκε τη Δευτέρα…

ilektroniki kataskopia internet ipoklopes

Σε αμερικανικά αντίποινα για την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony αποδίδεται πιθανότατα το 9ωρο διαδικτυακό μπλακ άουτ που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Βόρεια Κορέα. 

Τα τέσσερα δίκτυα που διαθέτει η Βόρεια Κορέα παρέλυσαν επί εννέα ώρες και 31 λεπτά, δήλωσαν οι ειδικοί της εταιρείας Dyn Research, με έδρα τις ΗΠΑ που ειδικεύεται στην ασφάλεια της Πληροφορικής. «Δεν θα εκπλαγώ εάν η βλάβη είναι το αποτέλεσμα επίθεσης», δήλωσε ο Νταγκ Μέιντορι, υπεύθυνος θεμάτων Ίντερνετ στην Dyn Research, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα για την επίθεση κατά της Sony Pictures, η οποία οδήγησε στη ματαίωση της χριστουγεννιάτικης πρεμιέρας της ταινίας Interview, μίας κωμωδίας με θέμα σχέδιο της CIA για τη δολοφονία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Η κυβερνοεπίθεση, η οποία αποκαλύφθηκε στο τέλος Νοεμβρίου από τη Sony, παρέλυσε τα πληροφορικά συστήματα της εταιρείας και συνοδεύθηκε από τη διαδικτυακή μετάδοση πέντε ταινιών των οποίων δεν είχε αρχίσει η προβολή, την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων 47.000 εργαζομένων της εταιρείας, εμπιστευτικού χαρακτήρα εγγράφων, όπως το σενάριο της επόμενης ταινίας Τζέιμς Μποντ, και σειράς e-mail με ενοχλητικό περιεχόμενο για τα μέλη της διεύθυνσης της Sony. Το FBI απέδωσε την κυβερνοεπίθεση στη Βόρεια Κορέα, η οποία αρνείται κάθε εμπλοκή.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…