Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 40χρονου άνδρα που αγνοούνταν από το βράδυ της Τετάρτης στο φαράγγι Τρύφου, στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Η σορός του ανασύρθηκε έπειτα από πολύωρη και ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ενώ οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανό τον φίλο του, ο οποίος είχε καλέσει σε βοήθεια μέσω του 112.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης για την παρουσία ενός άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, καθώς και για έναν δεύτερο εγκλωβισμένο σε δύσβατο σημείο μέσα στο φαράγγι. Οι δύο φίλοι είχαν μεταβεί στην περιοχή για δραστηριότητα ράφτινγκ, όταν, υπό συνθήκες που διερευνώνται, βρέθηκαν σε κίνδυνο.
Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν άμεσα 25 πυροσβέστες, η ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας και Διάσωσης της 5ης και της 6ης ΕΜΑΚ, προσωπικό της 6ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και η ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών «ΙΚΑΡΟΣ» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ύστερα από πολύωρες προσπάθειες, οι διασώστες κατάφεραν το πρωί της Πέμπτης να προσεγγίσουν και να απεγκλωβίσουν τον έναν άνδρα, ο οποίος ήταν ζωντανός.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν στην περιοχή και το μεσημέρι εντοπίστηκε ο 40χρονος χωρίς τις αισθήσεις του. Η σορός του ανασύρθηκε από το δύσβατο σημείο και μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Γυναίκα που έχασε τα παιδιά της σε τροχαίο δώρησε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ
Πάτρα: Εντοπίστηκε 12χρονη που είχε εξαφανιστεί από τα Εξάρχεια – Συνελήφθη 23χρονος
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια