Βόμβες Τσίπρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Επιχείρηση συγκάλυψης από τον Nτογιάκο-Προσπάθησε να εμποδίσει τον Ράμμο να βρει πειστήρια

Καταγγελτικός και αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην συνέντευξη του στο Mega αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

tsipras mega

Σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., ήταν αποκαλυπτικός αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι το σκάνδαλο υποκλοπών «δεν είναι απλά ένα σκάνδαλο πολιτικό.». Μάλιστα έκανε λόγο ότι «υπάρχει μια επιχείρηση συγκάλυψης», από τον κ. Ντογιάκο. Ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας αιχμές κατά του ο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι ο κ. Ντογιάκος έχει την ευθύνη, γιατί επιμελείται των ερευνών, ενώ του όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι προσπάθησε να εμποδίσει έναν έντιμο πρώην δικαστή, τον κ. Ράμμο,, να βρει τα πειστήρια του εγκλήματος στους παρόχους τους τηλεπικοινωνιακούς, με μια γνωμοδότηση.

Προανακριτική για Μητσοτάκη

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας, προανήγγειλε Προανακριτική, με τους βασικούς υπεύθυνους του σκανδάλου αυτού, που είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που διαχειρίστηκαν την υπόθεση αυτή. Σε πρώτη φάση θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που έβαλαν την υπογραφή τους προκειμένου να μην έχει τη δυνατότητα η αρμόδια Επιτροπή.

Μάλιστα το γνώριμο υποστύλωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπάθησε ου ολίγες φορές να αλλάξει την ατζέντας προκαλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι μήπως ο κ. Ράμμος δεν έχει βρεί τίποτα ως τώρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά δεόντως: «Αλήθεια τώρα; Δεν έχει βρει τίποτα; Αυτό είναι νέο αφήγημα; Δηλαδή δεν παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης; Τώρα είναι νέο αφήγημα αυτό; Ο στόχος, κ. Πρετεντέρη, είναι αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, που θεωρώ είναι από τα μεγαλύτερα που έχουμε ζήσει από τη Μεταπολίτευση και μετά, να μη συγκαλυφθεί. Διότι τούτη την ώρα που μιλάμε -ό,τι έγινε, έγινε σε σχέση με το παρελθόν-, τούτη την ώρα που μιλάμε, υπάρχουν χιλιάδες gigabytes, που είναι τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων αυτών. Αυτό όμως που μπορώ να ξέρω είναι ότι καμία σοβαρή ευρωπαϊκή Δημοκρατία, ένα τέτοιο σκάνδαλο θα το άφηνε χωρίς να διαλευκανθεί, χωρίς φως, χωρίς αλήθεια και χωρίς λογοδοσία.»;

Πυρά σε Ανδρουλάκη 

Ο Αλ. Τσίπρας «έδειξε» ως κυβερνητικό εταίρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «θα έχει κάθε λόγο να επιθυμεί να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης. Διότι εάν πάμε σε δεύτερες κάλπες, οι δεύτερες κάλπες, το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά έχετε εμπειρία νομίζω όλοι σας, τα μικρότερα κόμματα είναι αυτά τα οποία συνθλίβονται, διότι ουσιαστικά θα έχουν ένα δημοψηφισματικό χαρακτήρα ανάμεσα στα δυο πρώτα κόμματα».

Επίσης, αμφισβήτησε τις πληροφορίες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που η Ν.Δ. έρθει πρώτο κόμμα την ερχόμενη Κυριακή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Εγώ δεν έχω πειστεί ότι θα πάει αμέσως σε δεύτερες εκλογές».

Προαναγγελθέν έγκλημα τα Τέμπη

Για την τραγωδία των Τεμπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Συγκεκριμένα μίλησε για την «πολύ μεγάλη υποκρισία της κυβέρνησης», τονίζοντας τα εξής: «θεωρώ ότι είναι εξίσου εγκληματικός ο τρόπος που το χειρίστηκαν μετά. Και θα σταθώ σε δυο σημεία. Θα σταθώ, πρώτον, στα ψέματα που έλεγαν για την τηλεδιοίκηση, ότι δήθεν υπήρχε και πήγαιναν σε μια απαρχαιωμένη κονσόλα να κάνουν παραστάσεις, ενώ η έρημη η τηλεδιοίκηση κάηκε τον Ιούλιο του ’19 -έχουμε έγγραφα πλέον του ΟΣΕ που το αποδεικνύουν- και δεν αποκαταστάθηκε ποτέ.  Θα σταθώ επίσης στο θέμα του σταθμάρχη που αποδεικνύεται όχι από μένα που μπορεί να λέω κουβέντες του αέρα, αλλά από τους ανακριτές που άσκησαν ποινική δίωξη στους υπευθύνους που έκαναν τη μετάταξη, ότι ήταν παράνομος ο διορισμός. Γι’ αυτό άσκησαν ποινική δίωξη, διότι δεν τηρούσε τα ηλικιακά κριτήρια. Και ήρθε εκ των υστέρων ο Καραμανλής και το νομιμοποίησε με μια Υπουργική Απόφαση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπεριφορά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη «που έβαλε τον Καραμανλή να ξεπλυθεί με την ψήφο στις Σέρρες. Αλλά δεν μπορεί να λες ότι «είναι μια φθορά, την οποία την αντικαταστήσαμε, την ξεπεράσαμε». Δεν είναι φθορά, δεν είναι όλα πολιτικό κόστος σ’ αυτή τη ζωή. Δεν είναι κόστος και ζημιές πολιτικές. Έχεις 57 ανθρώπους, δεν μπορείς να μην καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό το πράγμα. Εδώ έχουμε βαθύτατη υποκρισία, ψέματα κι έναν χειρισμό ο οποίος προσβάλλει, πιστεύω, όχι μόνο τις 57 οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Προσβάλλει τον μέσο πολίτη και κυρίως τους νέους ανθρώπους που αισθάνθηκαν ότι το κράτος  δεν τους καταλαβαίνει, είναι απέναντι, είναι εχθρός».

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας δεν δίστασε να μιλήσει για προαναγγελθέν έγκλημα, θυμίζοντας τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και τον εφησυχασμό από την κυβέρνηση: «Το να είσαι μια εβδομάδα πριν στη Βουλή και να σου λένε οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας και να τους λες «ντροπή που το βάζετε το θέμα αυτό», το να έχεις τρία εξώδικα από τους εργαζόμενους –εδώ έχουμε ένα προαναγγελθέν έγκλημα. Την εποχή δηλαδή που ο κ. Μητσοτάκης είχε στο γραφείο του τη δυνατότητα με το Predator να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξέρουμε ότι δυο τρένα επί 12 λεπτά, στην ίδια γραμμή, πήγαιναν σε αντίθετη κατεύθυνση! Εδώ λοιπόν δεν έχουμε ούτε φυσικό φαινόμενο, ούτε παράβαση καθήκοντος».