Newsroom

Newsroom

Βόμβες Κασσελάκη στον ΣΕΒ: «Μην με προσεγγίσει κανείς αθέμιτα, θα το βγάλω δημόσια στον κόσμο» (video)

«Εάν οι πολίτες με τιμήσουν, ποτέ - μα ποτέ- δε θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

sev3

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε σήμερα (10/10) για πρώτη φορά από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση του ΣΕΒ αναλύοντας το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη «σύναψη νέου κοινωνικού συμβολαίου που θα αρχίζει με την οικοδόμηση σταθερού πλαισίου στις εργασιακές σχέσεις».

«Δεν είναι δυνατόν να καταργούμε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, ειδικά σε μία χώρα με αδύναμη δικαιοσύνη και βαθιές προκαταλήψεις.

Μέχρι και οι Ηνωμένες Πολιτείες, το κέντρο του καπιταλισμού, απαιτούν βάσιμο λόγο απόλυσης και προσφέρουν θεσμικές προστασίες όχι μόνο στην απόλυση αλλά και στην πιθανή ΠΡΟΣ-ληψη!», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

sev4

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν γίνεται να επιβληθεί δεκάωρη εργασία με δήθεν πληρωμένη σε ρεπό, να καταργούμε το ΣΕΠΕ με την μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή με μειωμένες αρμοδιότητες, να αποδυναμώνουμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα σε μια χώρα της Ευρωζώνης με πολύ χαμηλές απολαβές.

«Αυτά δεν είναι συνταγή για βιώσιμο κοινωνικό συμβόλαιο και για εύρωστη κοινωνία με διάχυση της ανάπτυξης. Απλά – δεν – είναι.

Και σαν το κερασάκι στην τούρτα, ο πρόσφατος νόμος Γεωργιάδη συνεχίζει και επιτείνει την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την επιβολή επισφαλών ελαστικών εργασιακών σχέσεων», τόνισε.

sev

«Εμείς δεν θα είμαστε η παράταξη του κεντρικού συντονισμού, όπως κάνει τώρα η Νέα Δημοκρατία με το λεγόμενο «Επιτελικό Κράτος» που μόνο σκοπό έχει να ελέγχει τη ροή του χρήματος σε κάθε δραστηριότητα.

Εμείς θα είμαστε η παράταξη της αποκεντρωμένης ανάπτυξης για όλους. Σε αυτό το όραμα, έχετε στον ΣΥΡΙΖΑ έναν σύμμαχο, ο οποίος – ελπίζω πως σύντομα – θα κληθεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα και τις παθογένειες που ταλανίζουν την πατρίδα μας».

Εάν οι πολίτες με τιμήσουν, ποτέ – μα ποτέ- δε θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Το αντίθετο: θα θωρακίσω τους θεσμούς.

Όπως επίσης ποτέ δε θα συνδιαλλαγείτε μαζί μου για άδειες που θα διευκολύνουν αθέμιτα την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σας. Μη με προσεγγίσει κανείς – θα το βγάλω δημόσια στον κόσμο που με εμπιστεύεται κάθε μέρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Όπως επισήμανε ο Στ. Κασσελάκης: «Ως κοινωνία, δεν θα διατηρήσουμε έτσι το ανθρώπινο δυναμικό μας εντός συνόρων.

Πέρα από το αυτονόητο της ανθρωπιάς που πρέπει να διέπει τις επαγγελματικές σχέσεις εργοδότη – εργαζόμενου – διότι χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχει επιχείρηση, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να θεσπίσουμε ένα αυστηρό θεσμικό πλαίσιο για τις εργολαβίες με στόχο την κατάργηση της εικονικής εργολαβίας».

Έτσι, πρότεινε:

  • Ένταξη όλων όσοι εργάζονται, με όποια σχέση και μορφή εργασίας σε έναν κλάδο – στις πρόνοιες της οικείας κλαδικής σύμβασης.
  • Μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όσων εργάζονται με μπλοκάκια και διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αναγνώριση των εργαζομένων σε πλατφόρμες ως μισθωτών, με θέσπιση, μεταξύ άλλων, τεκμηρίου υπέρ του χαρακτήρα της εργασίας τους ως εξαρτημένης, για τη στοιχειώδη κατοχύρωση τους στα θέματα ωραρίου, μισθού και προστασίας της υγείας και ασφάλειάς τους.

sev2

  • Κατοχύρωση και ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που τη ρυθμίζει ως μισθωτή εργασία από απόσταση με σεβασμό στις συμβάσεις εργασίας.

Υπογράμμισε επίσης: «Όλα αυτά είναι θέμα δικαιοσύνης και κοινής λογικής – ειδικά όταν δεν υπάρχει ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας.

Να γνωρίζετε ότι από εμένα δεν θα ακούτε ούτε ευχάριστα λόγια ούτε όμως αβάσιμη ή ιδεοληπτική κριτική.

Θα ακούτε μόνο προτάσεις κοινής λογικής στην κατεύθυνση που σας περιέγραψα: της ΣΥΝ-εργασίας».

Μαγιόρκα: Τουλάχιστον δύο νεκροί μετά από κατάρρευση κτηρίου σε παραθαλάσσιο θέρετρο – Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες (video)

Μαγιόρκα

Μαγιόρκα: Τουλάχιστον δύο νεκροί μετά από κατάρρευση κτηρίου σε παραθαλάσσιο θέρετρο – Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες (video)

Τραγωδία σημειώθηκε στην Μαγιόρκα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους και σοβαρά τραυματίες

Αδιανόητες δηλώσεις Δήμα: «ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή έσπαγαν πλακάκια και έσκιζαν μνημόνια – Δεν έκαναν τίποτα άλλο» (video)

6189018

Αδιανόητες δηλώσεις Δήμα: «ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή έσπαγαν πλακάκια και έσκιζαν μνημόνια – Δεν έκαναν τίποτα άλλο» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Πύρρος Δήμας, συνέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, ενώ…

Μπάγια Αντωνοπούλου: Αποχώρησα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, επειδή τσακωθήκαμε (video)

Μπάγια

Μπάγια Αντωνοπούλου: Αποχώρησα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, επειδή τσακωθήκαμε (video)

«Ο Γιώργος είναι one man band, δεν έχει συμπαρουσιαστές, του αξίζει να είναι εκεί», σχολίασε…

ΔΟΥ Χαλκίδας: Βίντεο ντοκουμέντο με επιχειρηματία που φέρνει «φακελάκι» με 10.000 ευρώ

Χαλκίδα

ΔΟΥ Χαλκίδας: Βίντεο ντοκουμέντο με επιχειρηματία που φέρνει «φακελάκι» με 10.000 ευρώ

Νέα ντοκουμέντα από τη δράση της σπείρας των εφοριακών στην ΔΟΥ Χαλκίδας έρχονται συνεχώς στο…

Συναγερμός στο Ναύπλιο: Θαλάσσιες ανεμώνες «χτύπησαν» παιδί – Τι συμβαίνει μετά το τσίμπημα (video)

anemomi

Συναγερμός στο Ναύπλιο: Θαλάσσιες ανεμώνες «χτύπησαν» παιδί – Τι συμβαίνει μετά το τσίμπημα (video)

Μετά το τσίμπημα το παιδί χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιες μέρες