O

Oυρκανία

Βομβαρδισμός φυλακής στην Ουκρανία – 50 αιχμάλωτοι πολέμου νεκροί 9

Διαστάσεις παίρνει το νέο εξαιρετικά βίαιο επεισόδιο του πολέμου ανάμεσα τη Ρωσία και την Ουκρανία, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 50 Ουκρανούς αιχμαλώτους στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες ακόμη.

Ουκρανία 6

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο ανακοίνωσε ότι αμερικανικής κατασκευής πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την ουκρανική πλευρά χτύπησε φυλακή στην περιοχή του Ντονέτσκ, προκάλεσαν την αντίδραση του Κιέβου, το οποίο επέστρεψε τις κατηγορίες. Η Ουκρανία λέει ότι στοχοποιήθηκε από τη Ρωσία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων για βασανιστήρια και φόνους. Η Ρωσία από πλευράς της λέει ότι το στρατόπεδο αιχμαλώτων βομβαρδίστηκε από ουκρανικές ρουκέτες ακριβείας.

Χθες το βράδυ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ρωσία διέπραξε ακόμη ένα έγκλημα πολέμου. την ίδια ώρα οι χώρες της Δύσης παρακολουθούν με σκεπτικισμό, ενώ σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις έχουν σπεύσει να υιοθετήσουν την ουκρανική άποψη χωρίς διασταύρωση των στοιχείων. Η Ουκρανία ζήτησε να διερευνηθεί το περιστατικό από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ζητά πρόσβαση στη φυλακή για να βοηθήσει στην εκκένωση και τη φροντίδα των τραυματιών.

Ρωσικά βίντεο η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί δείχνουν κατεστραμμένα κρεβάτια και καμένα πτώματα.

 

62e4cdde2600003e009849fa

Μεταξύ των κρατουμένων λέγεται πως ήταν μέλη του Τάγματος Αζόφ που αιχμαλωτίστηκαν κατά την πολιορκία της Μαριούπολης τον Μάιο. Η Ρωσία παρουσιάζει τα μέλη του Τάγματος Αζόφ ως νεοναζί και εγκληματίες πολέμου.