«Βόμβα» Μαντζουράνη για υποκλοπές: Δύο νέες καταγγελίες στην ΑΔΑΕ θα κατατεθούν σήμερα – Ποιοι θα προσφύγουν (video)

Δείτε τα όσα είπε ο Γιάννης Μαντζουράνης

5750260

«Βόμβα» έριξε χθες ο δικηγόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Κόντρα για τις υποκλοπές.

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, μετά τους κκ. Κύρτσο και Τέλλογλου, δύο ακόμη άτομα θα καταθέσουν σήμερα καταγγελία στην ΑΔΑΕ με το αίτημα η ανεξάρτητη Αρχή να διεξάγει έρευνα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν παρακολουθηθεί από την ΕΥΠ.

Ο δικηγόρος, ο οποίος ήδη εκπροσωπεί τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο για το ίδιο θέμα, δεν αποκάλυψε ποια είναι τα δύο πρόσωπα που θα καταθέσουν σήμερα τις προσφυγές τους, ωστόσο τους φωτογράφησε, λέγοντας ότι το ένα πρόσωπο προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, ενώ το δεύτερο από τον χώρο της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, χωρίς να απαντά ευθέως στη δημοσιογραφική πίεση που του άσκησε η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη, δε σχολίασε την εκτίμησή της ότι ίσως μιλά για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος, θα είναι ο επικεφαλής του κλιμακίου που πρόκειται να πραγματοποιήσει ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ώστε να αποκαλυφθεί ποια πρόσωπα παρακολουθούσε με παρακρατικές μεθόδους η υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ΕΥΠ. Το γεγονός αυτό, η παρουσία δηλαδή ως επικεφαλής του διοικητή της κατά τους ελέγχους, καταδεικνύει τη σημασία που δίνει η ΑΔΑΕ στις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ μεταξύ άλλων και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της ΑΔΑΕ, η ομάδα ελέγχου που έχει συσταθεί και πρόκειται να μεταβεί στις εγκαταστάσεις των παρόχων, δηλαδή της COSMOTE, του OTE, της VODAFONE και της WIND προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους, θα έχει επικεφαλής τον Χρήστο Ράμμο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους Στέφανο Γκρίτζαλη, Νικόλαο Παπαδάκη και Κατερίνα Παπανικολάου οι οποίοι αποτελούν τακτικά μέλη της Αρχής και ακόμη δύο πρόσωπα, τον Λάμπρο Ράπτη ο οποίος θα παρέχει τεχνική υποστήριξη και τη Βασιλική Τζαλαβρά η οποία θα παρέχει νομική υποστήριξη.

Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Χρήστος Ράμμος αναλαμβάνει να ηγείται της ομάδας ελέγχου, τον οποίο υπενθυμίζεται ότι επιχείρησε να παρακωλύσει εκτός της κυβέρνησης που έχει κάνει τα αδύνατα ώστε να συσκοτίσει την υπόθεση των υποκλοπών, και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, επιβεβαιώνει ότι η Αρχή αξιολογεί ως ιδιαίτερα σοβαρό των ζήτημα των υποκλοπών. Εξάλλου, η ΑΔΑΕ είναι η μοναδική που βάσει ακόμη και του συντάγματος, μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία για τις δυσώδεις παρακρατικές ενέργειες της υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΕΥΠ.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…