Σε μια αποκάλυψη που σοκάρει την κοινή γνώμη και ανατρέπει τα δεδομένα της εθνικής μας ασφάλειας, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «κάρφωσε» χθες την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα είναι μία από τις οκτώ χώρες που συζητάει να συμμετάσχει στο νέο δόγμα της «προηγμένης αποτροπής». Μιλώντας από τη βάση Ιλ Λονγκ, ο Μακρόν ξεκαθάρισε πως «τα επόμενα 50 χρόνια θα είναι εποχή πυρηνικών όπλων».
Η Ελλάδα ως ορμητήριο πυρηνικών βομβαρδιστικών
Το περιεχόμενο της ομιλίας Μακρόν δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Σουηδία και τη Δανία, μπαίνει σε ένα πολεμικό σχέδιο όπου οι Στρατηγικές Αεροπορικές Δυνάμεις της Γαλλίας (FAS) θα μπορούν «να αναπτύσσονται σε όλο το βάθος της ευρωπαϊκής ηπείρου και έτσι να καθιστούν πιο σύνθετους τους υπολογισμούς των αντιπάλων μας».
Η πιο εφιαλτική πτυχή της αποκάλυψης αφορά τον ρόλο που αναλαμβάνει η Αθήνα. Οι συμμετέχουσες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα μπορούν να φιλοξενούν γαλλικά βομβαρδιστικά με πυρηνικό οπλισμό. Με λίγα λόγια, ελληνικά αεροδρόμια μετατρέπονται σε αποθήκες και ορμητήρια της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, καθιστώντας την ελληνική επικράτεια άμεσο στόχο πρώτου πλήγματος σε οποιαδήποτε σύρραξη που θα εμπλεκόταν η Γαλλία.
Θα μετατραπεί η χώρα σε πυρηνικό στόχο;
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει μια τακτική υποτελούς συμπεριφοράς, εκπλήσσοντας για άλλη μια φορά δυσάρεστα τον ελληνικό λαό. Με ποιον έχει συζητήσει ο Πρωθυπουργός μια τέτοια κολοσσιαία δέσμευση; Ποιον ενημέρωσε πριν μπει σε συζητήσεις για να «φιλοξενήσουμε» πυρηνικά βομβαρδιστικά εντός της χώρας; Όχι πάντως με τη βουλή και τον λαό.
Το σκεπτικό ότι αυτή η κίνηση θα μας «προστατεύσει» από την Τουρκία ή άλλους εχθρούς, το οποίο αναμένεται να αναμασήσουν οι γνωστοί υπερπατριώτες της Πειραιώς, καταρρέει μπροστά στα λόγια του ίδιου του Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας κατέστησε σαφές ότι δεν θα δοθεί ρητή «εγγύηση» προς τις χώρες-εταίρους και ότι ο ίδιος «θα διατηρήσει την αποκλειστική αρμοδιότητα λήψης απόφασης» για την εκτόξευση πυραύλων. Η Ελλάδα δηλαδή προσφέρει το έδαφός της για να στοχοποιηθεί, αλλά το «κουμπί» παραμένει στο Παρίσι, το οποίο θα αποφασίσει αν θα μας προστατεύσει με βάση τα δικά του «ζωτικά συμφέροντα».
Αποικιοκρατική λογική και γαλλικά «δώρα» στην Άγκυρα
Η Γαλλία του κ. Μακρόν, αφού εισέπραξε δισεκατομμύρια από το υστέρημα του ελληνικού λαού για τα Rafale και τις Belharra, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο επιτρέποντας την πώληση πυραύλων Meteor στην Τουρκία και συζητώντας ακόμη και την πώληση Rafale. Σε αυτό το πλαίσιο, η «φιλοξενία» των πυρηνικών της δεν είναι τίποτα άλλο από την εξυπηρέτηση των γαλλικών σχεδιασμών χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Ενώ ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ πανηγυρίζει δημόσια λέγοντας πως «εξοπλιζόμαστε μαζί με τους φίλους μας», στην Ελλάδα επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται, την ώρα που ο Μακρόν ανακοινώνει την αύξηση των πυρηνικών του κεφαλών και τη ναυπήγηση ενός νέου υποβρυχίου, ξεκαθαρίζοντας πως η Γαλλία δεν θα γνωστοποιεί πλέον ούτε τον αριθμό των πυρηνικών και άλλων όπλων της.
Κυριαρχία υπό επιτροπεία
Η «προηγμένη αποτροπή» του Μακρόν είναι ο ευγενικός όρος για μια νέου τύπου αποικιοκρατία και έλεγχο στις πρόθυμες χώρες. Οι Έλληνες πολίτες μαθαίνουν για ακόμη μια φορά από το εξωτερικό ότι η χώρα τους εμπλέκεται σε σχέδια που θυμίζουν πολεμική προετοιμασία . Η μετατροπή ελληνικών βάσεων σε σταθμούς γαλλικών πυρηνικών βομβαρδιστικών δεν θα είναι «διπλωματική επιτυχία», αλλά μια επικίνδυνη εκχώρηση κυριαρχίας που μας τοποθετεί στην καρδιά ενός πιθανού μελλοντικού πυρηνικού μετώπου.
Θα ενημερώσει επιτέλους κάποιος από την κυβέρνηση την εθνική αντιπροσωπεία και τον λαό για το τι ακριβώς συζητάει με τον Μακρόν;
Διαβάστε επίσης:
Μουλάδες, γιουσουφάκια και φρεγάτες για τους ιθαγενείς
Μεντβέντεφ: Οδεύουμε προς παγκόσμιο πόλεμο με τις επιλογές Τραμπ
Τραμπ: Η Epic Fury και το δόγμα μιας ασαφούς πορείας προς τη «νίκη»
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια