«Βόμβα» Κούγια για τραγωδία στα Τέμπη: Με παρέμβαση πολιτικού τοποθετήθηκε στη θέση του ο σταθμάρχης (video)

Στην αποκάλυψη πως η τοποθέτηση του σταθμάρχη, που δεν είχε καμία προϋπηρεσία και ήταν στη συγκεκριμένη θέση περίπου ένα μήνα πριν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν πολιτικό ρουσφέτι, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

κουγιας

Ο κ. Κούγιας έχει αναλάβει την υπόθεση των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, επικαλούμενος πληροφορίες του, «παρενέβη συγκεκριμένος πολιτικός» για να τοποθετηθεί ο σταθμάρχης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας, οι δύο οικογένειες από την Καλαμπάκα, δεν επιθυμούν να έχουν καμία δημόσια παρουσία και στο μυαλό τους είναι το πώς θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το γεγονός ότι τα τρία κορίτσια εξαϋλώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα και πώς θα μπορέσουν να κάνουν μία κηδεία και εάν αυτό δεν είναι δυνατό να χτίσουν μια εκκλησία για τα κορίτσια.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, οι νομικοί εκπρόσωποι των οικογενειών θα λάβουν το αντίγραφο της δικογραφίας, μετά την απολογία του βασικού κατηγορούμενου, του σταθμάρχη της Λάρισας, δηλαδή το πρωί του Σαββάτου, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση πως «ο αριθμός των κατηγορουμένων θα διερευνηθεί» και εξήγησε ότι, «όσοι θάνατοι υπάρχουν, θα υπάρχουν τόσες ποινές».

Την ίδια ημέρα ο κ. Κούγιας θα λάβει και αντίγραφα της ήδη σχηματισθείσης δικογραφίας, συμπεριλαμβανόμενης και της απολογίας του κατηγορουμένου, ώστε ακολούθως να επιλέξει τις επόμενες διαδικαστικές πράξεις και τα πρόσωπα, εναντίον των οποίων θα στραφούν οι εντολείς του, τόσο σε ποινικό, όσο και σε αστικό επίπεδο.