«Βόμβα» Κοττάκη: Παρέμβαση Μητσοτάκη σε Google, Facebook για απόκρυψη των αποκαλύψεων σχετικά με τις υποκλοπές

Χρησιμοποιεί το αφήγημα της «ρωσικής παρέμβασης» για να πείσει Google και Facebook να μην «παίζουν» το θέμα που... πονάει το Μαξίμου;

Σε μία πολύ σοβαρή αποκάλυψη σχετικά με προσπάθεια λογοκρισίας σε Google και Facebook με… «εντολή Μητσοτάκη», προχώρησε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης μέσα από το πρωτοσέλιδο της Εστίας. Σύμφωνα με το κυριακάτικο φύλλο (02/10), έχει λάβει χώρα πρωθυπουργική παρέμβαση ακόμη και στο διαδίκτυο, με στόχο να «κουκουλωθούν» οι αποκαλύψεις που έρχονται συνέχεια στο «φως» σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Παρέμβαση Μητσοτάκη σε Google και Facebook για να μπλοκάρει αποκαλύψεις σχετικά με τις υποκλοπές σε προεκλογική περίοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους τίτλους στο πρωτοσέλιδο της «ΕΣΤΙΑΣ».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το ζήτημα εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς κατάστασης που διαμορφώνεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν αυξήσει τη συχνότητα των αναφορών στο ενδεχόμενο της ύπαρξης ρωσικού δακτύλου στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η θεωρία της ρωσικής παρέμβασης, αποτελεί το βασικό επιχείρημα προς τους διαδικτυακούς κολοσσούς όπως το facebook και η google, ώστε να δεχτούν να μειώσουν την προβολή τέτοιων αποκαλύψεων.

Οι αποκαλύψεις Κοττάκη σχετικά με κυβερνητικές παρεμβάσεις όσον αφορά τον διαμοιρασμό των ειδήσεων και των πληροφοριών για ένα σκάνδαλο που -δεδομένα- έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο Μαξίμου, «κουμπώνουν» σε μία σειρά άλλων παρεμβάσεων που έχουν γίνει επί τριετίας Μητσοτάκη σχετικά με τον τρόπο που επικοινωνείται (ή αντίθετα κουκουλώνεται) το κυβερνητικό έργο.

Ξεκινώντας από τη «λίστα Πέτσα» και φτάνοντας μέχρι την αποκάλυψη του διευθυντή της «ΕΣΤΙΑΣ», με ενδιάμεση στάση τα εκατοντάδες δημοσιεύματα από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που ωραιοποιούν την εικόνα του πρωθυπουργού (ο οποίος εντός των τειχών παρουσιάζεται ως «Μωυσής» και σε διεθνές επίπεδο μετρά δεκάδες επικοινωνιακά «ραπίσματα» από δημοσιεύματα ΜΜΕ του εξωτερικού που γράφουν για το «ελληνικό Watergate»), έχει πολλάκις φανεί ότι υπάρχει γραμμή από το Μαξίμου ώστε να διαστρεβλωθούν οι κυβερνητικές γκάφες και να αποκρυφθούν όσα γεγονότα και πληροφορίες ζημιώνουν την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.