«Βόμβα» για το Squid Game: Πρωταγωνιστής κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση (Video)

Ο 78χρονος ηθοποιός έγινε τον Ιανουάριο ο πρώτος Νοτιοκορεάτης που τιμάται με Χρυσή Σφαίρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση-σοκ σήμερα από την εισαγγελία στο AFP, ένας από τους σταρ της σειράς «Squid Game», διώκεται για σεξουαλική επίθεση το 2017.

Πρόκειται για τον 78χρονο νοτιοκορεάτη ηθοποιό Γιονγκ-σου.

Ο 78χρονος ηθοποιός έγινε τον Ιανουάριο ο πρώτος Νοτιοκορεάτης που τιμάται με Χρυσή Σφαίρα, η οποία του απενεμήθη για τον ρόλο του ευάλωτου ηλικιωμένου στο επιτυχημένο δυστοπικό θρίλερ του Netflix.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο “άγγιξε ανάρμοστα το σώμα γυναίκας”, κάτι που ο ίδιος αρνείται. “Απλώς της κρατούσα το χέρι για να την καθοδηγήσω γύρω από τη λίμνη. Ζήτησα συγγνώμη επειδή είπε ότι δεν θα έκανε φασαρία γι’ αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραδέχομαι τις κατηγορίες”, δήλωσε.

Ο 78χρονος ηθοποιός που υποδύθηκε τον ηλικιωμένο στη διάσημη σειρά του Netflix, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας αποφάσισε στη συνέχεια να διακόψει διαφημιστική εκστρατεία στην οποία εμφανίζεται ο O Yeong-su.

Υπενθυμίζεται ότι στη Νότια Κορέα, η νόμιμη ποινή για οιονεί βιασμό είναι τουλάχιστον τρία χρόνια φυλάκισης. Δεν υπάρχουν ρυθμίσεις σχετικά με πρόστιμα, με αποτέλεσμα η απόλυτη ποινή να είναι πάντα η φυλάκιση. Αν ο δράστης ομολογήσει και συμβιβαστεί με το θύμα, στις περισσότερες περιπτώσεις αποφασίζεται ποινή με αναστολή.