«Βόμβα» για Κούγια-Πισπιρίγκου: «Ο Κούγιας αγόρασε την υπόθεση, δεν του ανατέθηκε»

Όθωνας Παπαδόπουλος: «Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Πισπιρίγκου και τα όσα απίστευτα παρακολουθούμε στο τηλε-ριάλιτυ του νέου της συνηγόρου Κούγια, θα ήθελα να καταστήσω γνωστά τα εξής».

322790275 712592520262480 5931700196844250489 n

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος με αφορμή αναφορές στο πρόσωπό του για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο δικηγόρος εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Κούγια ενώ όπως προαναγγέλλει, «θα προβώ σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας και δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι την τελική και οριστική ποινική του καταδίκη». Επιπλέον, σημείωσε πως ήδη κατέθεσε και πειθαρχική αναφορά στο αρμόδιο Συμβούλιο του ΔΣΑ και προτίθεται να καταθέσει και αγωγή αποζημίωσης στα πολιτικά δικαστήρια.

Ο δικηγόρος κατηγορεί τον Αλέξη Κούγια ότι «αγόρασε» την υπόθεση Πισπιρίγκου

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, αναφέρει επίσης πως η υπόθεση δεν ανατέθηκε στον γνωστό ποινικολόγο αλλά την αγόρασε ενώ ζητάει συστράτευση του νομικού κόσμου για την προστασία του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην συνήγορος της Ρ. Πισπιρίγκου, ο οποίος καταγγέλλει μεταξύ άλλων τον Αλέξη Κούγια πως «ο συγκεκριμένος συνήγορος με τρόπο αδίστακτο χρησιμοποιεί εξωφρενικές μεθόδους παραβαίνοντας κάθε κανόνα δικηγορικής δεοντολογίας, καλεί ως μάρτυρες «ειδικών γνώσεων» επιστήμονες τους οποίους δεν έχει φροντίσει κάν να ενημερώσει νωρίτερα για την κλήτευσή τους, πολλοί από τους οποίους δεν εμφανίζονται κάν για να δώσουν κατάθεση, προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις που διακρίνονται από παραληρηματικό και εμμονικό λόγο, διασύρει συστηματικά τα θεσμικά όργανα και ευτελίζει τις νομικές διαδικασίες».

Την ίδια ώρα ο Όθωνας Παπαδόπουλος κατηγορεί τον Αλέξη Κούγια ότι «αγόρασε» την υπόθεση Πισπιρίγκου. «Παρακολούθησα μέσα στα ασυγκράτητα τηλεοπτικά παραληρήματα του κ. Κούγια και σχετική δήλωσή του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ότι «ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ, που λέει ότι έχει προσλάβει, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ». Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δήλωση, που, σημειωτέον, την έκανε χωρίς να του έχει υποβληθεί σχετικό ερώτημα, τότε Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ. ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ. Την αγόρασε όταν έκρινε ότι θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να εξασφαλίσει τις προσωπικές του επιδιώξεις, που, όπως αποδεικνύεται, είναι να περιφέρεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και παράθυρα, κατηγορώντας τους πάντες για να διαφημίζει τον εαυτό του» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα ο Όθωνας Παπαδόπουλος αναφέρει:

«Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Πισπιρίγκου και τα όσα απίστευτα παρακολουθούμε στο τηλε-ριάλιτυ του νέου της συνηγόρου Κούγια, θα ήθελα να καταστήσω γνωστά τα εξής: Με τεράστια έκπληξη παρακολούθησα τις τελευταίες εξελίξεις, με τις απίστευτες προσβολές του σε βάρος τόσο των οργάνων της Δικαιοσύνης όσο και σε βάρος των συντελεστών της προανακριτικής και ανακριτικής έρευνας.

Ο εξευτελισμός των ηθικών αρχών και ο διασυρμός των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Κώδικα Περί Δικηγόρων όχι μόνον δεν περιορίζεται, αλλά παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο συγκεκριμένος συνήγορος με τρόπο αδίστακτο χρησιμοποιεί εξωφρενικές μεθόδους παραβαίνοντας κάθε κανόνα δικηγορικής δεοντολογίας, καλεί ως μάρτυρες «ειδικών γνώσεων» επιστήμονες τους οποίους δεν έχει φροντίσει καν να ενημερώσει νωρίτερα για την κλήτευσή τους, πολλοί από τους οποίους δεν εμφανίζονται κάν για να δώσουν κατάθεση, προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις που διακρίνονται από παραληρηματικό και εμμονικό λόγο, διασύρει συστηματικά τα θεσμικά όργανα και ευτελίζει τις νομικές διαδικασίες, ενώ πρόσφατα αυτογελοιοποιήθηκε προτείνοντας ως τεχνικό σύμβουλο μία ιατροδικαστή που είχε ήδη εκπεφρασμένη άποψη για την υπόθεση Πισπιρίγκου, και η οποία στο προγενέστερο χρονικό διάστημα περιφερόταν στα κανάλια διατυπώνοντας δριμύτατες κατηγορίες εναντίον της.

Με μεγάλη μου έκπληξη, την 22-12-2022, παρακολούθησα μέσα στα ασυγκράτητα τηλεοπτικά παραληρήματα του κ. Κούγια και σχετική δήλωσή του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ότι «ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ, που λέει ότι έχει προσλάβει, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ».

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δήλωση, που, σημειωτέον, την έκανε χωρίς να του έχει υποβληθεί σχετικό ερώτημα, τότε Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ. ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ. Την αγόρασε όταν έκρινε ότι θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να εξασφαλίσει τις προσωπικές του επιδιώξεις, που, όπως αποδεικνύεται, είναι να περιφέρεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και παράθυρα, κατηγορώντας τους πάντες για να διαφημίζει τον εαυτό του.

Και το έκανε αυτό χωρίς να υπολογίζει καθόλου τα συμφέροντα της κατηγορουμένης που υπερασπίζεται, ακολουθώντας μία άκρως επικίνδυνη υπερασπιστική τακτική που, πολύ φοβάμαι ότι, όχι μόνον δε θα αποφέρει στην ίδια κανένα όφελος, αλλά θα ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ την θέση της και θα την οδηγήσει στο χειρότερο δυνατό δικαστικό αποτέλεσμα, πράγμα που αν συμβεί, θα αποτελεί προσβολή για τον νομικό κόσμο της χώρας.

Ο άνθρωπος αυτός προκαλεί ίντριγκες και συγκεντρώνει οργή και αντίδραση η οποία, όταν εκραγεί, δεν θα ξεσπάσει πάνω του αλλά θα ξεσπάσει στην πλάτη της κατηγορουμένης που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται. Με τον τρόπο αυτό, μετά την αγορά της υπόθεσης Πισπιρίγκου από τον ίδιο, την χρησιμοποιεί ως «καυσόξυλο» για την ολοκλήρωση των προσωπικών του επιδιώξεων και, όταν εξαντλήσει τα όρια και κρίνει ότι αυτή δεν έχει τίποτε άλλο να του δώσει, θα την πετάξει σαν στιμένη λεμονόκουπα.

Από την 24-8-2022 ο συγκεκριμένος δικηγόρος έχει κοινοποιήσει μεγάλο αριθμό δελτίων τύπου στα οποία παρουσιάζει ψευδώς ότι στην υπόθεση Πισπιρίγκου εγώ «καταργήθηκα» από τους πελάτες μου και ότι οι πελάτες μου «με έδιωξαν». Ωστόσο, σε χθεσινό (27-12-2022) δελτίο τύπου του, παραληρώντας επί άλλων ζητημάτων άθελά του παραδέχεται, πέντε μήνες μετά την αποκλειστική ανάληψη της υπεράσπισης Πισπιρίγκου, ότι τελικά η τότε εντολέας μου δεν με κατήργησε ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ στην υπεράσπισή της.

Στην παραδοχή αυτή προβαίνει μετά από πέντε ολόκληρους μήνες συστηματικής και μεθοδευμένης δυσφήμησής μου, όταν επέμενε εμμονικά σχετικά με τα περί δήθεν «κατάργησής» μου και αυτοδιαψεύδεται, γελοιοποιούμενος για μία ακόμη φορά. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό ομολογεί ευθέως ότι η περίφημη εκείνη εξουσιοδότηση που σκόπιμα είχε διοχετεύσει στα μέσα ενημέρωσης την 24-8-2022, με την πρόβλεψη περί δήθεν «κατάργησης» κάθε προηγούμενου δικηγόρου, ήταν κείμενο που είχε συντάξει ο ίδιος και είχε αποσπάσει εκβιαστικά την υπογραφή της κατηγορουμένης με αντάλλαγμα την καταβολή της αμοιβής των ιατροδικαστών. Από όλα τα ανωτέρω αποδεικνύεται ότι τόσο καιρό, συνειδητά και με πλήρη επίγνωση, περιφερόταν και παραληρούσε εναντίον μου σε τηλεοπτικούς σταθμούς, λέγοντας ψέματα.

Στα τελευταία δελτία τύπου του επαναλαμβάνει τις αβάσιμες για εμένα κατηγορίες – γελοιότητες περί διορισμού και πληρωμής μου από τηλεοπτική εκπομπή, πράξη για την οποία τον έχω ήδη καταμηνύσει, ενώ έχω επισυνάψει στη μήνυσή μου και τα τραπεζικά παραστατικά καταβολής της δικηγορικής αμοιβής μου από την οικογένεια της κατηγορουμένης.

Για την πράξη του αυτή θα προβώ σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας και δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι την τελική και οριστική ποινική του καταδίκη, ενώ πρόκειται να καταθέσω και αγωγή αποζημίωσης στα πολιτικά δικαστήρια. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει και την κατηγορία περί δήθεν μη πρόσληψης ιατροδικαστή ως τεχνικού συμβούλου, την ίδια στιγμή που, χωρίς καμία ντροπή, χρησιμοποιεί στην υπόθεση που αγόρασε ως βασικό μάρτυρα ειδικών γνώσεων τον ιατροδικαστή που ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ για την υποστήριξη της υπεράσπισης, καρπούμενος, με τον τρόπο αυτό, τα οφέλη της τεράστιας προσπάθειας που είχα καταβάλει επί πεντάμηνον για την υπεράσπιση της υπόθεσης που μου είχε ανατεθεί.

Με δεδομένη την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, επιβάλλεται η άμεση δραστηριοποίηση του νομικού κόσμου της χώρας που θα πρέπει να περιφρουρήσει την σοβαρότητα και την φερεγγυότητά του.

Στην κλιμάκωση όλων των προκλήσεων που ακολούθησαν την αγορά της υπόθεσης της κ. Πισπιρίγκου από τον νέο της συνήγορο προέβην την 30-11-2022 στην υποβολή αναλυτικής-πολυσέλιδης πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος του προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...