«Βόμβα» Δεμίρη στην Επιτροπή Θεσμών: «Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις νόμιμες επισυνδέσεις»

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε για τις νόμιμες επισυνδέσεις

Ενώ την Παρασκευή ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πως «κανείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ», ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πως έχει ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις νόμιμες επισυνδέσεις που είναι σε εξέλιξη.

Μετά την ομολογία ότι «a priori κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις», ο Θ. Δεμίρης επιφύλασσε μία ακόμα βαρυσήμαντη δήλωση στην ίδια Επιτροπή. Μετά από ερώτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να υποστήριξε πως έχει ενημερώσει για τις νόμιμες επισυνδέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα λόγια του κ. Δεμίρη προκαλούν το ερώτημα αν ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε ενημερωθεί από τον νέο διοικητή της Υπηρεσίας όταν την Παρασκευή διαβεβαίωνε την εθνική αντιπροσωπεία πως «εγώ, δεν το γνωρίζω». Μάλιστα, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εσείς γνωρίζετε; Ίσως γιατί είχατε άλλες σχέσεις με την ΕΥΠ».

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι έκθετος από τη στιγμή που έχει δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής πως κανείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει όσους τίθενται υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Άραγε, τι άλλαξε τώρα και ο πρωθυπουργός έκρινε ότι έπρεπε να ενημερωθεί; Κι αν ενημερώθηκε, όπως φέρεται να γνωστοποίησε ο κ. Δεμίρης, μήπως πλέον γνωρίζει και τους λόγους παρακολούθησης των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη; Ακόμα κι αν δεν γνωρίζει τους λόγους, μήπως έμαθε και πόσοι ακόμα πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται; Κι αν ναι, γιατί δεν ενημερώνει την κοινωνία και τη Βουλή;

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε πιαστεί με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα στην… πλάτη. Τον Δεκέμβριο του 2021 είχε ισχυριστεί στη Βουλή: «Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς [σ.σ.: εκτός ΜΕΘ], σε σχέση με αυτούς που είναι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω! Έχετε εσείς; Φέρτε την!». Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, κατέστη γνωστή η περιβόητη μελέτη, η οποία είχε φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου ήδη από τον Μάιο του ίδιου έτους.

Η Μαχσά Αμινί πέθανε μετά από «χτύπημα με κλομπ στο κεφάλι», λέει συγγενής της – «Ο θάνατος της άνοιξε τις πύλες της λαϊκής οργής»

Η Μαχσά Αμινί πέθανε μετά από «χτύπημα με κλομπ στο κεφάλι», λέει συγγενής της – «Ο θάνατος της άνοιξε τις πύλες της λαϊκής οργής»

«Όταν τη χτύπησαν στο κεφάλι με το κλομπ, έχασε τις αισθήσεις της. Ένας από τους…

Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνειούπολη: «Να απαντήσει τώρα η αστυνομία για το φαρ – ουέστ στις εστίες»

Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνειούπολη: «Να απαντήσει τώρα η αστυνομία για το φαρ – ουέστ στις εστίες»

Ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μιλά στο Κουτί της Πανδώρας και ζητά από την αστυνομία…