«Βόμβα» από τη Ρωσία: Κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις – Όσα δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

«Πάρτε πίσω τις κυρώσεις αν θέλετε πετρέλαιο» - Τελεσίγραφο από τη Ρωσία στην Ε.Ε.

putin gd49dab60c 1920 2

Η Ρωσία προειδοποίησε πως δεν πρόκειται να επανέλθει πλήρως η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέχρι να παρθούν πίσω οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της.

Το Κρεμλίνο απαίτησε την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων της Μόσχας στην Ουκρανία προκειμένου να επαναφέρει πλήρως τη ροή του αερίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. «Πάρτε πίσω τις κυρώσεις αν θέλετε πετρέλαιο» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αναλυτικότερα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι: «Τα προβλήματα με την άντληση φυσικού αερίου προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες εναντίον της χώρας μας και πολλών εταιρειών», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. “Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτό το πρόβλημα άντλησης.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχόλια του Πεσκόφ ήταν η -έως σήμερα- πιο αυστηρή απαίτηση του Κρεμλίνου να ανακαλέσει η Ε.Ε. τις κυρώσεις της με αντάλλαγμα τη συνέχιση της παράδοσης φυσικού αερίου στην ήπειρο.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η Gazprom δήλωσε την Παρασκευή ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 λόγω «τεχνικής βλάβης», κάνοντας λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στις επεισκευές των -γερμανικών κατασκευής- τουρμπινών, στον Καναδά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες άνοιξαν με απώλειες τη Δευτέρα ενώ το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 99 σεντς για πρώτη φορά μέσα σε 20 χρόνια

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…