«Βόμβα» από ΣτΕ: Να ενημερωθεί άμεσα ο Ανδρουλάκης γιατί τον παρακολουθούσαν

Σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και του Νίκου Ανδρουλάκη

5737608

Ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς το ΣτΕ δίνει εντολή για την άμεση ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΑΔΑΕ, σχετικά με τους λόγους της παρακολούθησής του.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλεί τον Χρήστο Ράμμο να γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την εισαγγελική διάταξη αλλά και τον φάκελο με το υλικό που έχει συλλεγεί, έπειτα από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πιο συγκεκριμένα η ολομέλεια του ΣτΕ έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του  προέδρου του να ακυρωθεί η πράξη του προέδρου της Α.Δ.Α.Ε., Χρ. Ράμμου. Μάλιστα η πράξη της ΑΔΑΕ θα πρέπει να ακυρωθεί εν μέρει και η υπόθεση να αναπεμφθεί στην Α.Δ.Α.Ε. για νέα, νόμιμη κρίση:

«Η ρύθμιση του άρθρου 87 του ν. 4790/2021, με το οποίο θεσπίσθηκε στην περίπτωση επιβολής του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας η πλήρης απαγόρευση της δυνατότητας ενημέρωσης του θιγόμενου, μετά τη λήξη του μέτρου, ακόμη και όταν δεν υφίσταται διακινδύνευση των σκοπών εθνικής ασφάλειας που οδήγησαν στην επιβολή του, αποτελεί υπέρμετρο περιορισμό του απαραβίαστου της επικοινωνίας, που δεν δικαιολογείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του κράτους δικαίου, και, συνεπώς, αντίκειται στα άρθρα 19 παρ. 1 του Συντάγματος, 5 παρ. 1 και 15 παρ. 1 της οδηγίας 2002/58, 7, 8 και 11 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 8 της ΕΣΔΑ και είναι ανίσχυρη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βούλη, σχετικά με την απόφαση, τόνισε: «Σήμερα το πρωί η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που η κυβέρνησή σας ψήφισε, για να καλύψετε το παρακράτος των υποκλοπών. Τον νόμο που απαγόρευε την ενημέρωση των παρακολουθούμενων»,

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκης ως προς το σκέλος της ενημέρωσης του Προέδρου της Βουλής και των αρχηγών των κομμάτων, για το περιεχόμενο της εισαγγελικής διάταξης περί άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Πρέβεζα: 16χρονος προσπάθησε να αποφύγει επίθεση σκύλου και έπεσε πάνω σε αμάξι – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ektakti Epikairotita 0 1

Πρέβεζα: 16χρονος προσπάθησε να αποφύγει επίθεση σκύλου και έπεσε πάνω σε αμάξι – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ο 16χρονος μπήκε στο ρεύμα κυκλοφορίας όπου τον χτύπησε διερχόμενο ΙΧ και τον πέταξε μέτρα…

Η «κατρακύλα» της ΝΔ παρασύρει και την Σακελλαροπούλου: Νέο όνομα στο τραπέζι για ΠτΔ

Σακελλαροπούλου

Η «κατρακύλα» της ΝΔ παρασύρει και την Σακελλαροπούλου: Νέο όνομα στο τραπέζι για ΠτΔ

Πολύ πιθανό να μην ανανεωθεί η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας