Σοκ προκαλεί ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στον Αλμυρό, Βόλου, όπου ένας 42χρονος άνδρας επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του και άσκησε βία εις βάρος της 6χρονης κόρης τους.
Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, το επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, τη στιγμή που η μητέρα πήγε να παραλάβει το παιδί από παιδικό πάρτι. Οι γονείς του παιδιού είναι χωρισμένοι και είχαν συμφωνήσει το κορίτσι, μετά το πάρτι, να μεταβεί στο σπίτι του πατέρα του, ωστόσο, το ίδιο το παιδί φέρεται να μην το επιθυμούσε.
Όπως κατέθεσε η μητέρα, τη στιγμή που ρώτησε το παιδί αν προτιμά να μείνει μαζί της, ο 42χρονος αντέδρασε βίαια: άρπαξε την 6χρονη, την κράτησε με το κεφάλι προς τα κάτω και επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του, πιάνοντάς την από τον λαιμό και τον ώμο, ενώ φώναζε πως «θα τη σκοτώσει».
Το παιδί ξέσπασε σε κλάματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να παρέμβουν για να απομακρύνουν τον δράστη. Η μητέρα ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία ήδη είχε ενημερωθεί από παρευρισκόμενους.
Η γυναίκα ανέφερε επίσης ότι ο 42χρονος βιντεοσκοπούσε τη σκηνή, την εξύβριζε και είχε καταναλώσει αλκοόλ. Σύμφωνα με την ίδια, το παιδί βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και ήδη παρακολουθείται από ψυχολόγο.
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 23 μηνών για ενδοοικογενειακή παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώπιον ανηλίκου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε ανήλικο.
Η ποινή μετατράπηκε σε χρηματική, προς 10 ευρώ ημερησίως, ενώ η έφεση έχει ανασταλτική ισχύ υπό τον όρο να μην πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων την πρώην σύζυγο και το παιδί τους.
Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, με αποτέλεσμα να αποφύγει την κράτηση.
Διαβάστε επίσης:
Η τυχαία συνάντηση Δένδια – Καμμένου στο Πεντάγωνο: «Δεν σε γνώρισα»
Χωρίς ταξί η Αθήνα για 48 ώρες: Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ με αιχμές για την κυβέρνηση
Χαλκίδα: Μηχανάκι παρέσυρε 4χρονο και το εγκατέλειψε – Σοβαρά τραυματισμένο το παιδί
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια