Newsroom

Newsroom

Βόλος: Γονείς ξεσπούν για το bullying που δέχεται ο γιος τους – «Τον δέρνουν μέχρι και την ώρα του μαθήματος»

«Το παιδί μας βιώνει μία κόλαση και κανείς δεν το προστατεύει», αναφέρουν οι γονείς του 12χρονου μαθητή

bullying

Ένα ακραίο φαινόμενο bullying καταγγέλουν γονείς ενός 12χρονου μαθητή στο Βόλο, ο οποίος όπως λένε δέχεται καθημερινά επιθέσεις, σωματικές ή λεκτικές, από τους συμμαθητές του με το σχολείο είτε να αδιαφορεί είτε να υποβαθμίζει το θέμα.

Υποστηρίζουν ότι ο 12χρονος γιος τους, έχει επιστρέψει σπίτι με σκισμένα ρούχα και βιβλία. «Τον χτυπούν συμμαθητές του, ακόμα και κατά τη διάρκεια του μαθήματος» λέει μεταξύ άλλων η μητέρα του, που κατηγορεί τη Διεύθυνση του Γυμνασίου για αδιαφορία.

Το παιδί φέρεται κατά καιρούς να επιστρέφει στο σπίτι με σκισμένα ρούχα και χτυπημένο, άλλες πάλι τα τετράδιά του είναι σκισμένα και μουτζουρωμένα, ενώ χθες (05/03) δέχτηκε για μία ακόμη φορά επίθεση από συμμαθητές του κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όπως το ίδιο είπε στους γονείς του.

Όπως υποστηρίζει το παιδί, όταν ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα για να ενημερώσει τους δικούς του και να σπεύσουν στο σχολείο για να τον πάρουν, υπήρξε απαγόρευση εξόδου του από την αίθουσα.

Οι γονείς αποφάσισαν να απευθυνθούν στο taxydromos.gr τονίζοντας πως όσες φορές ενημέρωσαν το σχολείο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδί τους επιχειρήθηκε υποβάθμιση του θέματος, αλλά και αμφισβήτηση των όσων έλεγαν.

Μάλιστα για τη συγκεκριμένη περίπτωση φέρεται να είναι ενημερωμένος ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος, σύμφωνα με τους γονείς, είναι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε να τους ακούσει πραγματικά και δεσμεύτηκε να διερευνήσει το θέμα.

«Δέχεται επιθέσεις την ώρα του μαθήματος»

«Δεν αντέχουμε άλλο. Το παιδί μας βιώνει μία κόλαση και κανείς δεν το προστατεύει. Χθες επέστρεψε στο σπίτι και πάλι χτυπημένο. Άλλες φορές έρχεται και τα ρούχα του είναι βαμμένα με μπογιές που του πετάνε και σκισμένα.

Όταν το ανέφερα αυτό σε καθηγήτρια, μου ζήτησε να της πάω τα σκισμένα ρούχα διότι αμφισβητούσε πως έγινε κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθούν να υποβαθμίσουν τόσο σοβαρά ζητήματα.

Το παιδί μου είναι σκασμένο. Έχει κλειστεί στον εαυτό του και δεν θέλει να πάει σχολείο. Μεθαύριο έχει προγραμματιστεί σχολική εκδρομή και μου ανακοίνωσε πως δεν θα πάει», ανέφερε η μητέρα του 12χρονου.

«Δεν θέλουμε το παιδί μας να αλλάξει σχολείο. Θέλουμε να παραδειγματιστούν εκείνοι που νομίζουν ότι μπορεί να συμπεριφέρονται βίαια απέναντι σε έναν συνομίληκό τους και να σταματήσει το παιδί μας να δέχεται τέτοιες επιθέσεις.

Θεωρώ ότι όλα γίνονται με την ανοχή ορισμένων εκπαιδευτικών που υποβαθμίζουν αυτά τα θέματα για να μην κακοχαρακτηριστεί το σχολείο», είπε από τη μεριά του ο πατέρας του 12χρονου, τονίζοντας ότι εξετάζουν την προσφυγή στην Εισαγγελία Ανηλίκων, προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κούγιας: Η αποκάλυψη για την επιστολή που του έστειλε ο Λιγνάδης για τον Στέφανο Κασσελάκη (video)

Συναγερμός στον Βύρωνα: Γυναίκα απειλεί να αυτοκτονήσει επειδή της κάνουν έξωση

Αρκάς: Δημοσίευσε ξανά το σκίτσο με τους γκέι πελαργούς και προκάλεσε αντιδράσεις

Φαραντούρης: Αποστόμωσε Αυτιά και Μαρκόπουλο στον αέρα του ΣΚΑΪ – Η απάντηση για την Οξφόρδη (video)

Η εμφάνιση της Μαρίζα Κωχ στη Eurovision με παρουσία ελεύθερου σκοπευτή – «Αγωνιστήκαμε μέσα στη Χούντα, ήμασταν έτοιμοι για όλα» (video)

Μαρίζα Κωχ

Η εμφάνιση της Μαρίζα Κωχ στη Eurovision με παρουσία ελεύθερου σκοπευτή – «Αγωνιστήκαμε μέσα στη Χούντα, ήμασταν έτοιμοι για όλα» (video)

«60.000 Τούρκοι διαδήλωσαν έξω από το θέατρο που θα γινόταν το φεστιβάλ για να μην…

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

αεροδρόμιο 1

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

Το ζευγάρι είχε ανάρμοστη συμπεριφορά με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

kasselakis19

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε οτι συνομίλησε με τον Γιάννη Καλλιάνο, μετά την απώλεια του…