Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για την πτώση σοβάδων σε σχολείο

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με πτώση σοβάδων που καταγράφεται μέσα σε λίγες μέρες σε σχολείο του Βόλου.

Resizer 16811294391293 960x600 1

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε για άλλη μια φορά νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων σε σχολείο του Βόλου και συγκεκριμένα στο 32ο Δημοτικό. Το περιστατικό έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα και ευτυχώς μαθητές και εκπαιδευτικοί απουσίαζαν λόγω των γιορτών του Πάσχα.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, η Εισαγγελία ανέθεσε σε πταισματοδίκη την υπόθεση που αφορά στην πτώση σοβάδων και ζητά να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που έχει στείλει το σχολείο και η Πρωτοβάθμια, τα οποία περιγράφουν την επικινδυνότητα, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική κοινότητα. Η προκαταρκτική έρευνα αφορά παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου.

Στο 32ο Δημοτικό Σχολείο η καθαρίστρια πήγε προχθές νωρίς το πρωί για να καθαρίσει και όταν μπήκε μέσα, είδε σοβάδες πεσμένους στη σκάλα. Πλησιάζοντας προς το σημείο για να διαπιστώσει τι συνέβη, άρχισαν να πέφτουν μεγάλα κομμάτια σοβάδων από την οροφή και λίγο έλειψε να τραυματιστεί. Η ίδια ενημέρωσε αμέσως τη διεύθυνση του 32ου Δημοτικού, ενώ ενημερώθηκε επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος είχε ενημερώσει τον Δήμο Βόλου για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διδακτήριο, ζητώντας να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον σοβά που αποκολλήθηκε από την οροφή αίθουσας διδασκαλίας στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και έπεσε πάνω στην έδρα και στα πρώτα θρανία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, καθώς ήταν ώρα διαλείμματος.

Και σε εκείνη την περίπτωση, η Εισαγγελία ζήτησε να διερευνηθεί η «παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου» και ανέθεσε την υπόθεση σε πταισματοδίκη, ο οποίος θα αναλάβει να πάρει καταθέσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τη διευθύντρια, τους δασκάλους και τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Θα ζητήσει όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν για τις αναγκαίες κτιριακές εργασίες καθώς και ιστορικό των ενεργειών που έγιναν μετά το πρώτο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, συμβάν το 2016 έως και σήμερα.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΕΡΤ