Βόλος: Απολογείται σήμερα ο 33χρονος οδηγός μηχανής που παρέσυρε και σκότωσε το βρέφος

Ο ανακριτής πέραν της απολογίας του 33χρονου, θα εξετάσει και το υλικό από τις κάμερες, μια από τις οποίες κατέγραψε τη στιγμή της παράσυρσης του παππού και του βρέφους.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα (7/11) ο 33χρονος οδηγός μηχανής που παρέσυρε και σκότωσε ένα βρέφος το Σάββατο 4/11 το βράδυ στον Βόλο, ενώ στις 11 θα τελεστεί η κηδεία της μικρής.
Ο ανακριτής θα εξετάσει και το υλικό από τις κάμερες, το οποίο ζητήθηκε από την Αστυνομία να συλλέξει από όλες τις επιχειρήσεις στην οδό Ιάσονος, όπου έγινε η φονική παράσυρση, προκειμένου να ελεγχθεί η οδηγική συμπεριφορά του 33χρονου. Εισαγγελέας και ανακριτής θα έχουν στα χέρια τους και το αποτέλεσμα του αλκοτέστ, ενώ ζητήθηκαν και τοξικολογικές εξετάσεις.

Η κατηγορία που βαραίνει τον 33χρονο είναι της επικίνδυνης οδήγησης και με βάση το νέο ποινικό κώδικα, εφόσον προήλθε θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική.

«Δεν έτρεχα»

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα την Κυριακή και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, έχοντας υποστήριξη ψυχολόγου. Όπως είπε στο gegonota.news συγγενικό του πρόσωπο δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη και έδειχνε να μην αντιλαμβάνεται τι είχε συμβεί. Εξήγησε μόνο πως είδε τον παππού του βρέφους ξαφνικά μπροστά του και φρενάρισε. «Δεν έτρεχα, πήγαινα κανονικά όπως όλοι στον δρόμο, εκείνος πετάχτηκε, του κόρναρα γιατι ήταν στη μέση και σάστισε (ο παππούς)» είπε στα συγγενικά του πρόσωπα.

Το τροχαίο έγινε στις 10 το βράδυ του Σαββάτου όταν ο παππούς προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο με το παιδί στην αγκαλιά. Ο 53χρονος καθόταν με τη γυναίκα του σε σουβλατζίδικο επί της Αντωνοπούλου και μετά από λίγο έφτασαν με το αμάξι τους η κόρη, ο γαμπρός και η μόλις 4 μηνών εγγονή του. Ο παππούς, θέλοντας να βοηθήσει, επιχείρησε να διασχίσει πρώτος την Ιάσονος με την εγγονή στην αγκαλιά. Κοντοστέκεται. Δείχνει να τυφλώνεται από τα φώτα της διερχόμενης μηχανής, η οποία πέφτει με μεγάλη ταχύτητα κατά πάνω τους. Ο 53χρονος πέφτει, τού φεύγει το μωρό από την αγκαλιά και προσγειώνεται άτσαλα στο κράσπεδο.

«Ήτανε πράσινο κατά πάσα πιθανότητα γι’ αυτό ανέβασε ταχύτητα η μηχανή κι έκανε ελιγμούς για να περάσει γρήγορα», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

«Είμαι συντετριμμένος εγώ και η οικογένειά μου. Δεν υπάρχουν λόγια. Έχουμε δικηγόρο και έχει αναλάβει όλα τα διαδικαστικά. Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε», ανέφερε ο πατέρας του βρέφους στο  στο Mega.