Newsroom

Pandora Newsroom

Βόλος: 34χρονος εκβίαζε 13χρονο και του πήρε 370.000 ευρώ – Άφαντα τα χρήματα

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, δεν εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό που φέρεται να είχε αποσπαστεί, γεγονός που εξετάζεται από τις Αρχές

Άγιος Δημήτριος

Μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση εκβιασμού ανηλίκου, με χρηματικό όφελος που φέρεται να φτάνει τις 370.000 ευρώ, αποκαλύφθηκε στον Βόλο. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται ένας 34χρονος και τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι άσκησαν συστηματική πίεση σε 13χρονο μαθητή, αναγκάζοντάς τον να αφαιρεί χρήματα από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο 13χρονος, γιος γνωστού επιχειρηματία της περιοχής, αγόρασε βεγγαλικά για τη γιορτή των γενεθλίων του. Ένας συνομήλικος φίλος του φέρεται να τον έπεισε να του δώσει μέρος από αυτά, γεγονός που αποτέλεσε την αφετηρία μιας σειράς πιέσεων και απειλών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανήλικος φίλος υποστήριξε αργότερα ότι τα πυροτεχνήματα είχαν καταλήξει στα χέρια του 34χρονου, ο οποίος δήθεν συνελήφθη από τις Αρχές. Με αυτό το πρόσχημα, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εκφόβιζαν το παιδί, λέγοντάς του ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του κινδύνευαν να αντιμετωπίσουν σοβαρές νομικές συνέπειες.

Υπό το βάρος των απειλών και του φόβου, ο 13χρονος φέρεται να αφαίρεσε σταδιακά από τις οικογενειακές οικονομίες το ποσό των 370.000 ευρώ κατά το διάστημα από τις 2 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου. Οι δράστες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον είχαν πείσει ότι τα χρήματα προορίζονταν για δικαστικά και νομικά έξοδα που σχετίζονταν με την υποτιθέμενη σύλληψη.

Η υπόθεση ήρθε στο φως στις 17 Ιουνίου, όταν οι γονείς διαπίστωσαν την απώλεια των χρημάτων. Τότε ο ανήλικος αποκάλυψε όσα βίωνε το τελευταίο διάστημα και υπέδειξε τα άτομα στα οποία παρέδιδε τα μετρητά.

Μετά την καταγγελία της οικογένειας, η Ασφάλεια Βόλου προχώρησε σε έρευνα, ταυτοποιώντας τον 34χρονο καθώς και δύο ανηλίκους ηλικίας 15 και 17 ετών. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση ακόμη δύο ανήλικων συνεργών που φέρονται να συμμετείχαν στην υπόθεση.

Ο 34χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην κατοικία του. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, δεν εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό που φέρεται να είχε αποσπαστεί, γεγονός που εξετάζεται από τις Αρχές. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβίαση, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Διαβάστε επίσης:

Τζέι Ντι Βανς: «Αν ήμουν στην ισραηλινή κυβέρνηση, δεν θα ενεργούσα εναντίον του τελευταίου μου συμμάχου»

Παππάς: «Θα έχουμε παρουσία στη ΔΕΘ; O Φάμελλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου;»

Μακρόν: Να επιδείξει «υπευθυνότητα και ορθολογισμό» ο Νετανιάχου στο Λίβανο

Τι φέρνει ο νέος κώδικας των ΟΤΑ

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Ιταλία: Νεκρός 43χρονος Μαροκινός κατά τη διάρκεια σύλληψης -Αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν καθισμένοι πάνω του

Screenshot 2

Ιταλία: Νεκρός 43χρονος Μαροκινός κατά τη διάρκεια σύλληψης -Αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν καθισμένοι πάνω του

Έντονες οι ομοιότητες του περιστατικού με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αστυνομικών, το…

Οι Προτάσεις μας

Με μικρό τελικό Μουντιάλ, Athens Open και φιλικά Ολυμπιακού και ΑΕΚ οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7)

896521 2

Με μικρό τελικό Μουντιάλ, Athens Open και φιλικά Ολυμπιακού και ΑΕΚ οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7)

Ο μικρός τελικός του Μουντιάλ ανάμεσα σε Αγγλία και Γαλλία καθώς και δύο δυνατά φιλικά…

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5000 οι νεκροί από τους σεισμούς – Οργή για την κρατική διαχείριση

AP26182749586315

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5000 οι νεκροί από τους σεισμούς – Οργή για την κρατική διαχείριση

Καταγγελίες για ιδιώτες που ζητούν έως και 1300 δολάρια για να βγάλουν πτώματα από τα…

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικά πατίνια: Νέοι κανονισμοί για τη χρήση τους – Αυστηρότερα πρόστιμα για παραβάσεις

doosenwhacker electric scooter 5511926 1

Ηλεκτρικά πατίνια: Νέοι κανονισμοί για τη χρήση τους – Αυστηρότερα πρόστιμα για παραβάσεις

Περιλαμβάνονται η υποχρεωτική ασφάλιση και η θέσπιση κατώτατου ορίου ηλικίας για τους οδηγούς.