«Βολές» Τζαβάρα κατά Μητσοτάκη και Ντογιάκου για τις αποκαλύψεις του Documento

Σε εντελώς διαφορετική γραμμή από το Μαξίμου ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ - Αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης

tzavaras wide

Mετά τις αποκαλύψεις του Documento για τη λίστα προσώπων που τελούν υπό παρακολούθηση, o πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε ρεσιτάλ απειλών και συκοφαντιών εναντίον του Documento και του Κώστα Βαξεβάνη, προσπαθώντας να καλύψουν τον πανικό τους από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Την εν λόγω γραμμή φαίνεται ότι δεν υιοθετεί στο ελάχιστο ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος για ακόμη μία φορά προχώρησε σε δημόσια παρέμβαση, αφήνοντας έκθετο τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Ισίδωρο Ντογιάκο για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της «Ναυτεμπορικής», ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε ότι δεν έχει καταστεί σαφές από τη δικαιοσύνη για ποιο ακριβώς λόγο διετάχθη η προκαταρκτική εξέταση μετά τις αποκαλύψεις του Documento. «Δεν έχω αντιληφθεί ποιο είναι το έγκλημα που έδωσε παραγγελία να διερευνηθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι έγκλημα που έχει να κάνει με τον πρωθυπουργό; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπλέκει το άρθρο 86 του Συντάγματος, περί ευθύνης υπουργών. Τότε θα πρέπει να υπάρξει εμπλοκή της Βουλής. Πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση του πρωθυπουργού; Γι’ αυτό δεν υπάρχει έγκλημα. Πρόκειται για διασπορά ψευδών ειδήσεων; Δεν έχω αντιληφθεί ποιο είναι το έγκλημα που έδωσε παραγγελία να διερευνηθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου», σημείωσε ο κ. Τζαβάρας, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για ευτράπελα.

«Ξέρετε, ακούγοντας τη δημόσια συζήτηση άκουσα κάτι ευτράπελα, ότι από τη στιγμή που αρνήθηκε ο πρωθυπουργός και είπε ότι είναι ψέματα όσα λέει ο κ. Βαξεβάνης, ανέλαβε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να καλέσει τον κ. Βαξεβάνη και να του πει: «Έχεις αποδείξεις;». Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν είναι αστυνομία κατοχής αποδεικτικού υλικού για την παραγωγή πειστικότητας ισχυρισμών ο εισαγγελέας…».

Όσον αφορά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο βουλευτής Ηλείας ανέφερε ότι υπάρχει τεράστιο ζήτημα με το άρθρο 25 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει ότι όλα τα κρατικά όργανα είναι υποχρεωμένα να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων. «Όταν είναι γνωστό στη δικαιοσύνη, ή στην αστυνομία, ή σε οποιαδήποτε άλλη αρμόδια αρχή ότι υπάρχει ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει στην κατοχή του υποδομή υπονόμευσης του ατομικού δικαιώματος, είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να ψάξει και να βρει ποιος το έχει και να επιβάλλει τις κυρώσεις που απαιτούνται. Μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποια συγκεκριμένη κίνηση από τις εισαγγελικές αρχές», επισημαίνει με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ, προχωρώντας σε νομική ανάλυση.

«Αντιθέτως, όλοι κινούνται σε ένα περιφερειακό πεδίο όπου μάλλον υπηρετούν άλλους σκοπούς, παρά τον κεφαλαιώδη, αυτόν της προστασίας του πολίτη», υπογράμμισε με νόημα.

Πηγή: Documento

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…