Βιβλιοπωλείο Bibliotheque: Πώς να λειτουργήσουμε με οπλισμένους άνδρες των ΜΑΤ μπροστά στην πόρτα μας;

Η καταγγελία από το βιβλιοπωλείο Bibliotheque που βρίσκεται στην πλατεία Εξαρχείων για την συνεχόμενη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η παρουσία των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων – προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για τον πολυδιαφημισμένο σταθμό του ΜΕΤΡΟ – έχει αποσταθεροποιήσει εντελώς τη ζωή της περιοχής, με τους κατοίκους αλλά και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να διαμαρτύρονται για τη μετατροπή της γειτονιάς σε κατεχόμενη ζώνη.

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

Αναγκαστικά κλείνουμε απόψε τη Bibliotheque πολύ νωρίς – είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένα μικρό βιβλιοπωλείο με απλωμένη μπροστά του μια διμοιρία με οπλισμένους σαν αστακούς άνδρες των ΜΑΤ – τους εξηγείς με ηρεμία και τους λες ό,τι κλείνεις και σου απαντούν : το τι θα κάνεις είναι δικά σου δουλειά – μας είναι αδιάφορο – αυτές είναι οι εντολές μας [να κλείσουν το βιβλιοπωλείο προφανώς].
Φυσικά και τους είναι αδιάφορο – αν ενδιαφερόντουσαν θα έκαναν τη δουλειά τους – και η δουλειά τους δεν είναι είναι να τρομοκρατούν μια ολόκληρη γειτονιά και να αστυνομεύουν ένα ιδιωτικό έργο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί η παραμικρή δολιοφθορά στο εργοτάξιο της ΑΤΤΙΚΟΝ ΜΕΤΡΟ στη μικρή μας πλατεία που να δικαιολογεί έστω και κατά το ελάχιστο αυτή την αδικαιολόγητη παρουσία που λειτουργεί σαν επίδειξη δύναμης.
Στα στενά όμως πιο πέρα το ναρκεμπόριο συνεχίζεται κανονικά και απ ό,τι φαίνεται σύμφωνα με τον νόμο