Newsroom

Newsroom

Το βιβλίο που κρατούσε ο Τσίπρας στη Βουλή και το σκίτσο που έφτιαξε με το…εθνόσημο (φωτο)

Με το φιλοσοφικό βιβλίο του Σωτήρη Οικονόμου “Θρησκευτικός Λόγος – Το χαλινάρι της ελευθεροσύνης” εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας στη Βουλή,…

2 195

Με το φιλοσοφικό βιβλίο του Σωτήρη Οικονόμου “Θρησκευτικός Λόγος – Το χαλινάρι της ελευθεροσύνης” εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας στη Βουλή, στο πλαίσιο της “ώρας του πρωθυπουργού”, που εγκαινίασε την Παρασκευή απαντώντας σε δύο ερωτήσεις σχετικά με την Παιδεία και τη διαφθορά – ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο συγγραφέας είχε στείλει ο ίδιος το βιβλίο στον Αλέξη Τσίπρα.

Την ώρα της συζήτησης ο πρωθυπουργός κρατούσε και σημειώσεις και μάλιστα πάνω στο χαρτί είχε σχεδιάσει και μια κάλπη, στο εθνόσημο στην κορυφή του χαρτιού. 

me-poio-biblio-pige-o-tsipras-sti-bouli_4.w_l.jpg

Πρόκειται για ένα βιβλίο που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: “Υπάρχει στον άνθρωπο έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα ή όχι; Πότε και με βάση ποια στοιχεία δημιουργήθηκε η θρησκεία; Ποιοι ήταν οι πρώτοι θεοί; Ποια είναι η σχέση μεταξύ πιστών και θρησκείας; Γιατί η θρησκεία στηρίζεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική; Γιατί το ιερατείο εξαπατά τους πιστούς; Ποιους εξυπηρετεί η άμορφη μάζα του άβουλου ποιμνίου; Τι σχέση έχει η πολιτική εξουσία με τη θρησκεία; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού λόγου;”.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή: “Η θρησκευτική με την πολιτική εξουσία αποτελούν έννοιες αλληλένδετες, όπου η μία βοηθά την άλλη, ώστε να ελέγχει πιο αποτελεσματικά τα μέλη της κοινωνίας που εξουσιάζει. Ακόμα κι αν η πολιτική εξουσία είναι τυραννική, η θρησκευτική έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να τη θεωρεί απ το θεό ευλογημένη. Αρκεί μόνο να μην θίγονται τα συμφέροντά της”

ts3.jpg

 

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…