Newsroom

Newsroom

Βίβιαν Ρεντινγκ: Ευχαριστούμε τον Σνόουντεν για τις αποκαλύψεις

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είναι επιφορτισμένη με θέματα Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ ευχαρίστησε δημοσίως τον πρώην τεχνικό σύμβουλο…

snooynten 1

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είναι επιφορτισμένη με θέματα Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ ευχαρίστησε δημοσίως τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν για τις αποκαλύψεις του όσον αφορά την κατασκοπεία των ΗΠΑ στην Ευρώπη, σε συζήτηση που είχε με Ευρωπαίους μπλόγκερ όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

“Όταν δημοσιοποιήθηκαν οι αποκαλύψεις αυτές, είπα: ‘Ευχαριστώ κ. Σνόουντεν’, επειδή ως τότε αντιμετώπιζα τις μέγιστες δυσκολίες να πείσω, κυρίως στους κόλπους των ευρωπαϊκών θεσμών, ότι έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα να λύσουμε σε διεθνές επίπεδο” για την προστασία των δεδομένων, σημείωσε η ίδια απαντώντας στην Ιταλίδα δημοσιογράφο Αριάνα Τσικόνε.

“Οι αποκαλύψεις του κ. Σνόουντεν επέτρεψαν να κουνηθούν τα πράγματα, κυρίως η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της κας (Άγγελας) Μέρκελ, και επέτρεψαν να κουνηθούν τα πράγματα με τις ΗΠΑ”, εξήγησε.

Η Ρέντινγκ απέφυγε ωστόσο να απαντήσει σε ερώτημα για την ανάγκη να χορηγήσει η ΕΕ προστασία στον Σνόουντεν.

“Είναι σαφές ότι αν πρέπει να χορηγηθεί μια προστασία, αυτό θα γίνει βάσει των εθνικών νομοθεσιών, καθώς οι ευρωπαϊκές συνθήκες δεν δίδουν καμία αρμοδιότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να παρέμβω”, απάντησε.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να αποφασίσει αύριο αν θα ακούσει μέσω τηλεδιάσκεψης τον Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει στη Ρωσία.

Οι Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) εξακολουθούν να αντιτίθενται κατ’ αρχήν σε μια τηλεδιάσκεψη με τον Σνόουντεν.

Ενας εκπρόσωπος του αμερικανικού Κογκρέσου προειδοποίησε εξάλλου χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις “αρνητικές συνέπειες” μιας ακρόασης του Σνόουντεν.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…